National Theatre London

A londoni National Theatre a 2009-es õszi évadban számos új bemutatót kínál. Mûsorra tûzték Terry Pratchett Nation címû, egy cunami túlélõirõl szóló mûvét Mark Ravenhill adaptációjában, Melly Still rendezésében.

Láthatjuk majd Alan Bennet új, még cím nélküli drámáját WH Auden és Benjamin Britten barátságáról, a rendező Nicholas Hytner. Ferdinand Bruckner The Pains of Youth című darabját Katie Mitchell rendezi: egy csapat albérlő diák története, akik a szex és a halál megszállottai. A gazdasági válság ellenére a színház 93%-os nézettséget ért el a múlt félévben; egyes kísérleti vasárnapi előadások nézettsége folyamatosan 100%-os volt, ezért 2009. júliusától állandósítják a kísérleti előadásokat. A National Theatre június 25-étől olyan kísérleti előadássorozatot indít, ahol Racine Phaedráját élő adásban fölveszik, és az ország ötven mozijában vetítik majd a produkciót, valamint további száz moziban és művészeti központban világszerte.


Helen Mirren

Így lehetővé válik, hogy a színházi előadás után 24 órával százötven helyszínen élvezhessék a nézők a darabot. A főszerepben az Oscar-díjas Helen Mirren látható. 

Forrás: ITI Magyar Központ

süti beállítások módosítása