Temps d'Images Fesztivál

Három évadon át fonódott össze a késõ õsz hangulata a különleges vizuális megoldásokkal, mozgókép és elõadómûvészet interakciójával kísérletezõ Temps d’Images Fesztivállal itt a Trafóban. Idén februárban újabb három éves periódus kezdõdik látványos és elgondolkodtató elõadásokkal, koncertekkel, külsõ helyszínen zajló filmvetítésekkel, beszélgetésekkel.

A Temps d’Images (TDI), amelynek  tagja  a belga Les Halles de Schaerbeek, a francia  La Ferme du Buisson, a német Tanzhaus Düsseldorf, a román Artlink, a litván Von Krahl Theater, a török Garajistambul, az olasz  Romaeuropa, a lengyel Centrum Sztuki Wspólczesnej Zamek Ujazdowski, a portugál Duplacena és a kanadai  Usine C,  olyan európai művészeti háló(zat), amelynek feladata nemzetközi  koprodukcióban  létrejövő művészi alkotások létrehozásának támogatása, illetve a megszületett művészi termékek európai forgalmazása. 

A Temps d’Images elkötelezett a kutatás és az innováció mellett, egyre tágabb a hatóköre és nagyobb a kisugárzása: integrálja a különböző kultúrákat, újabb és újabb közönségrétegeket igyekszik meghódítani. A cél mindenek előtt: szoros és termékeny kapcsolatot létrehozni színpad és vizualitás között; előadóművészeti formákat és mozgóképet ötvöző produkciók létrehozásával. 

A széles spektrummal rendelkező program jelentősen merít a képzőművészet, a videó- és digitális technikák eredményeiből, ami egyben azt is eredményezi, hogy az előadóművészetek számára teljesen új utakat tár fel. Az események műfaja is eltérő: színház, tánc, új cirkusz, filmvetítés, koncert - avagy ezek ötvözete, de minden bemutatónak szerves része a mozgókép.

Várunk mindenkit! Mindenkép(p)!

4. Temps d’Images Fesztivál
2009. február 6-21.
PROGRAM

2009. február 6-7. (P-Szo) 20h - két darab - egy este

Thierry De Mey (B): Light Music (2004) - 20’
Egy valódi flamand világsztár darabja nyolc hangfalra, egy karmesterre, kivetítő eszközökre és interaktív rendszerekre komponálva

Szigetvári Andrea (H): Swinging Door
Multimediális előadás két táncosra és élő elektronikára
(táncolják: Ladányi Andrea és Bánki Tamás)

2009. február 12. (Cs) 20h és február 14. (Szo) 18h és 21h

Láng Annamária - Nagy Fruzsina: Pestiesti Remix/ cuvée
A Krétakör által készített legendás PESTIESTI előadás remixe, rendezői változata

2009. február 15-18. (V-Sze)

ARTE filmek a Művész moziban és a Francia Intézetben
- ingyenes vetítések
Filmválogatás olyan alkotásokkal, mint az Isadora Duncan életét bemutató dokumentumfilm, Pina Bausch táncoperája vagy Sir Simon Rattle és a Berlini Filharmonikusok kísérlete, amelyben középiskolásokkal állították színpadra Stravinsky Tavaszi áldozatát.
 

2009. február 19-20. (Cs-P) 20h

Ville Walo & Kalle Hakkarainen: Katoamispiste/Vanishing Point (Fi, F) / új cirkusz
Finn-francia előadás, amely videotechnikába ágyazott bűvész- és zsonglőrmutatványok segítségével próbálja megragadni a hétköznapi valóság lényegét.

február 21. (Szo) egész nap

Live Remix / az északi zenei világ bemutatkozása
Délután: szemináriumok, vetítések
Este: dán, norvég és izlandi dj-k remixelik élőben Sidsel Endresen, Szalóki Ági és BJNilsen élő koncertjét, vj-k támogatásával 

Forrás: Trafó

süti beállítások módosítása