Pikáns zsoltár

Idén ünnepeljük Mezei Mária születésének 100. évfordulóját. Ebbõl az alkalomból a Pinceszínház ismét mûsorára tûzte Pikáns zsoltár - Mezei Mária válogatott válaszai címmel Pápai Erika estjét.


Mezei Mária

Nyolcvan perc egy színésznő öltözőjében. Negyven év a magyar történelemben. Egy kopott színházi öltöző, Mezei Mária fellépésre készül. És kérdezik: kérdezi a korkegyenc újságíró, a sugárzó tehetségű íróbarát, a cinikus mosoly mögé kétségbeesését rejtő muzsikustárs, a lelkendező, szószátyár rádióriporter, a rajongó ujdonász, a mindig mindenkit kiszolgáló bértollnok. Mindenki kérdez. A színésznő válaszol. Öltözőasztala előtt ül, fellépésre készül. Újabb és újabb ruhák, maszkok, parókák, jellemek...

Színpadon, szószéken, cirkuszban, éjszakai lokálban, Sárospatak ódon várudvarán: Mezei Mária egy életen át hirdette az igazságot. Az igazságát! Játszott verses tragédiát, könnyed komédiát, buja bohózatot, szívrepesztő drámát, érzelgős operettet, énekelt kuplét, sanzont, zsoltárt, magyar nótát, népdalt...

Mezei Mária színésznő volt a 20. században. Pápai Erika színésznő a 21. század elején. Mezei Mária szavait idézi, dalait énekli, sorsát éli a színpadon: színésznősorsáról szeretne vallani, hogy a nézőtéren ülők is értsék... és megértsék: milyen rettenetesen gyönyörű színésznek lenni!

Idén ünnepeljük Mezei Mária születésének 100. évfordulóját, ebből az alkalomból ismét műsorára tűzte az előadást a Pinceszínház.

PIKÁNS ZSOLTÁR
Mezei Mária válogatott válaszai
Pápai Erika estje

Szereplők:
A színésznő - Pápai Erika
Az újságíró - Szigethy Gábor
A muzsikus - Zádori László

Rendező: Szigethy Gábor

A jelmezek Mezei Mária eredeti ruhái! 

Előadás időpontok:
Február 26. 19h
Március 10. és 28. 19h


Pápai Erika

 

süti beállítások módosítása