Fosszíliák

A Bakelit Multi Art Centerben látható február 20-án és 27-én a Duna Táncmûhely nagy sikerû Fosszíliák címû elõadása.

 

"Mi látható és mi nem előadásunkban? Nők, a maguk fenségében, alázatában, és nem púderfelhő, tűsarok, dekoltázs-erotika. Érzéki szenvedély, de nem önpusztító, koncentrált energia, de nem fékevesztett. Négy táncosnő önmagáról vall, a nőiség, a nőiesség kihalófélben lévő titkaiba vezet be. Tudásuk, művészetük - a fosszilis anyag - lehetőség a reprezentációra, megelevenítésre. Táncukban ősmaradványok nyomaira lelhetünk, melynek regisztrálása, "leltárba vétele" nem az archeológusok dolga. Mindannyiunké.(...)"

"A Fosszíliák, a női előadás sors-költészet, tekintetek kánonja, melyben a játékosi személyiségek, a hordozott élettapasztalat alapvető súllyal bír. Négy, (hangsúlyosan) különböző hátterű, különböző korú táncosnő, s a fel-feltűnő férfi, a léha, a nyughatatlan, a támasz, a sokarcú, egyetlen másik játssza a történettelen történetet." (Forrás: Halász Tamás - tancelet.hu )

"Érzékek és káprázat játéka, jólesőn magával sodró utazás Juhász Zsolt legújabb alkotása. Pasztellszínű táncköltészet finom árnyalatokkal, fantáziával, lírával és csábító érzékiséggel. A Fosszíliák eleven anyagiság, lüktető felület: anyaga homogén, az alkotóelemek finoman egymásba folynak és összehangolódnak, egységes szövetet szőnek. Erős férfitánc és nők légies rebbenése, eleven testek és vetítve sokszorozódó káprázatuk, szertartásos kórusénekek és sűrű csendek folynak át egymásba, hogy valami nehezen megragadható, rejtelmes-sejtelmes atmoszférát teremtsenek." (Forrás: Trifonov Dóra - ellenfeny.hu)

 Duna Táncműhely: Fosszíliák

Szereplők:
Bonifert Katalin, Bodor Ildikó, Maros Anna, Mándy Ildikó, Juhász Zsolt

Jelmez: Túri Erzsébet
Látvány: Lendvai Károly

Rendező-koreográfus: Juhász Zsolt

Előadás időpontok: 2009. Február 20-án, 27-én 20.00, Stúdió

Jegyek megvásárolhatók a Concert&Media jegyirodákban, az interneten (www.concertmedia.com vagy www.jegyelado.hu) és a Libri könyvesboltokban, valamint a helyszínen, elővételben és az előadás napján!

BAKELIT Multi Art Center
1095 Budapest, Soroksári út 164. Telefon: +36 (1) 347 0803 Fax: +36 (1) 347 0804

 

 Forrás: BAKELIT Multi Art Center

süti beállítások módosítása