Showcase

A Co.Projects által szervezett est alkalmat nyújt arra,  hogy megismerjünk néhány magyar kortárs koreográfust. A Showcase folyamán négy alkotó bemutatja darabját vagy annak egy részletét, és utána pár szóban ismerteti. Az est vendégei Góbi Rita, Prevolution, Újvári Milán és Zambryczki Ádám.

Góbi Rita: A kibábozódás

A táncosok a jelmezek védelmező burka alatt közlekednek a tömegben és incselkednek a gyanútlan közönséggel. Uralják a teret, izegnek-mozognak, lenyűgöző-voltuk teljes tudatában szabadon táncolnak, ámulatba ejtenek és vidám hangulatot teremtenek. Majd hirten ezek a furcsa figurák levedlik burkaikat, és kiderül, hogy a burok alatt még furcsább alakok rejtőznek. A "forgatókönyv" idáig tart, az előadás végkimenetele mindig más. A csattanó az Aranytíz színpadán sem fog elmaradni!

Pr-Evolution: Visible Shape

"A forma! Mindig meglep, hogy mennyire ragaszkodunk a megszokotthoz és megismerthez. A látható forma - ez az, amit mindig keresünk és űzünk életünk során abban a hitben, hogy a könnyen egyensúlyát vesztő mindennapjainknak biztos kapaszkodói ők. A kérdés az, hogy ez valóban így van-e? A forma kellemes tulajdonsága, hogy fel- és megismerhető, de ez még nem elégséges ok arra, hogy belekapaszkodjunk, hiszen a forma nem más, mint csupán a felszín.
Meg kell, mondjam, hogy annak ellenére, hogy egy egyszerű koreográfiai kísérletnek szántam a darabot, meglepő eredménnyel leptek meg a művészek. A látható eltűnt, a forma amorf lett és a testek az átszűrt mozdulatokon keresztül elkezdtek kommunikálni." - Kun Attila 


Újvári Milán: Plug

A Plug című rövid koreográfia tulajdonképpen egy kísérlet, egy közös  kapcsolatban. Rég óta foglalkoztat az a gondolat, hogy készíteni  szeretnék vele egy koreográfiát. Kíváncsi vagyok, hogy a közös múlt  mellett hogyan gondolkodunk bizonyos kérdésekről, legyen ez akár a  barátság fogalma, a néző előadó közötti interakció, vagy a hordozható  számítógépek szerepe életünkben. Arra a kérdésre, hogy mit jelent az  angol Plug szó, mindenkit arra bíztatok, hogy az alábbi listából  válassza ki a számára  legszimpatikusabbat.

*Plug jelentései magyarul: bagó, bedug, bedugaszol, behúz valakinek, betöm, csatlakozódugasz, dugó, gebe, golyót ereszt valakibe, gyertya (autóé), hálózati dugó, hirdet, hirdetésszöveg, konnektor, préselt dohánytömb, reklámoz, tömít, tűzcsap, villásdugó, vízöblítő (vécéé)

Zambryczki Ádám: In ’N’ Out

Színház az egész világ.
Ha igaz ez a mondás, akkor az élet egy előadás. A bemutatásra kerülő jelenetek írói, rendezői, főszereplői és statisztái, sőt nézői is mi magunk vagyunk. Alkotók és befogadók, létrehozók és elszenvedők.

Előadás időpont: 2009. február 20. és március 1.
Helyszín: Aranytízben (1051, Arany János utca 10.)

Forrás: Aranytíz

süti beállítások módosítása