Tűsarkakon balanszálnak

Már próbálnak az egri Gárdonyi Géza Színházban. Barta Dóra érdemes művész rendezi a Bifidus Essensis avagy tűsarkon a téboly című mozgásszínházat, amelyet a közönség szeptember 15-én láthat majd.

01

- Régóta foglalkoztat a téma, hiszen képviselek egy generációt, amely keresi a helyét ebben az értékvesztett világban. A vadkapitalista nagy szabadságban rabokká váltunk, megbénultunk a lehetőségektől. Mintha válogatás nélkül mindent bezabálnánk. Az utóbbi időben nap mint nap csak gazdasági válságról beszélünk, de nem foglalkozunk önmagunk, a család, a társadalom válságba kerülésével.

06

Azt is izgalmas témának találom, hogy mi, magyarok genetikusan hogyan reagálunk erre... Ezért kifejezetten a harmincas korosztály impulzusain keresztül jelenik meg a darabban, de a probléma mindenkit érint - mondja a rendező. Tárgyak pótolják a kapcsolatokat, vásárlás a simogatást. Az előadás egy kiürült világról, tehetetlen, sodródó fiatalokról, pótcselekvésekről szól. Több síkon beszél erről: a tánc, a mozgás és a próza nyelvén. Összefüggéstelen, súlytalan, durva, nyers mondatokkal a próza inkább elfedi a valóságot. Közben a tánc és a testbeszéd őszintén vall az érzésekről. E kettő ellentéte, fanyar humora adja az előadás esszenciáját.

02

03

04

05

 

Fotók: Gál Gábor
Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása