RésJ

A gyűlölet és a szeretet, a testi szerelem és egyéb testi szenvedélyek, a konvenciók, a hatalom, a kiszolgáltatottság elleni küzdelem, a szabadságvágy - ahogy mi látjuk.

 

resj2

A 2008-ban bemutatott (Lady) Macbeth-ek után a RésJ a Shakespeare tetralógia második része. Az új előadásban két fiatal színművész Madák Zsuzsanna és Czakó Máté szerepel a (Lady) Macbeth-ek című produkcióból már ismert Mándy Ildikó, Fenyves Márk párossal együtt.

 

Mándy Ildikó Társulata és a Magyar Mozdulatművészeti Társulat közös bemutatója
RésJ
(vertigo'09)
Rómeó és Júlia
Shakespeare után, továbbra is, szabadon
Fizikai színház-kémiai behatásokkal

Szereplők:
Madák Zsuzsanna, Czakó Máté, Mándy Ildikó, Fenyves Márk
Jelmeztervező: Szűcs Edit
Smink: Halma Ágnes
Fénytervező: Payer Ferenc
Hang: Kondás Zoltán
Zene: XMO-DG-MI
Produkciós manager: Tariska Andrea

Rendező: Mándy Ildikó

2009. szeptember 18. 20 óra - MU Színház
2009. szeptember 19. 20 óra - MU Színház

MIFOMWSRJ2 produkció
Támogatók:
OKM - Oktatási és Kulturális Minisztérium, NKA - Nemzeti Kulturális Alap, Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága, Kontakt Táncért Alapítvány, Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió, Hauser, fidelioEst.

resj1

 

Mándy Ildikó Társulata 1999-ben, 10 éve, alakult. Az állandó munkatársak mellett, minden produkció kiegészül az előadásnak megfelelően kreatív, alkotó gondolkodású művészekkel.

Első munkájuk az XYZ című tánc-látványszínházi előadás, amely a veszprémi II. Országos Kortárs Összművészeti Fesztivál „alkotói díját" kapta M. Tóth Géza animációs filmrendezővel és Stollár Xénia zeneszerzővel közösen készült.

2003-ban a Plázaláz című táncfilm, amely levetítésre került a 34. Magyar Filmszemlén Árva László operatőr, Dusa Gábor fotóművész-operatőr, DJ Titusz és a Carbonfools zenekar közreműködésével készült.

A társulat további produkciói: e-motion; Szex, valóság, videó; 3D; Thanatophobia-Haláliszony; A D (In memoriam Albrecht Dürer); Matter of Time-Időtolvajok; (Lady) Macbeth-ek.

Az eltelt tíz év alatt a társulat előadásait a hazai és a külföldi (Németország, Csehország, Lengyelország, Egyiptom) közönség is egyaránt láthatta.

Fotó: Dusa Gábor
Forrás: Magyar Mozdulatművészeti Társulat

süti beállítások módosítása