Bozsik Yvette-est

2009. szeptember 25-én mutatta be Franz Schubert: A halál és a lányka művére koreografált előadását a Bozsik Yvette Társulat a Művészetek Palotájában. A Pina Bausch emlékére készült darabot a 2008-ban a Magyar Állami Operaházban játszott, Lábán Rudolf-díjas előadásuk, a Menyegző követte a táncesten.

 

halal_lany_probfoto5HorvthJudit

Franz Schubert A halál és a lányka dalára és vonósnégyese zenéjére készít Bozsik Yvette eredeti, új koreográfiát Pina Bausch emlékére, amelyben különböző emberi történeteken keresztül mutatja be az elmúlás és az élet boldog és szomorú pillanatait. A Bozsik Yvette Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös előadása az élet és a halál körforgásáról szól, játékos humorral és szarkazmussal.

halal_lany_probfoto4HorvthJudit

A Sztravinszkij zenéjére készült Menyegző a 2008-ban a Magyar Állami Operaházban bemutatott Szenvedély-est első darabja. Látványvilága a zenére reflektálva a férfi és a női principíum megjelenítését tükrözi. Stilizált rítusaival egy szinte személytelenné szabályozott esküvőt mutat be. A Nemzeti Táncszínházzal közös, az Állami Operaház közreműködésével létrehozott előadás 2009-ben Lábán Rudolf-díjat kapott.

További időpontok: október 20. és november 30.

Forrás: Bozsik Yvette Társulat

süti beállítások módosítása