Krízis-dalest, Poszt

Kedd este Fenyő Iván zongorázott és Jordán Adél énekelt Pécsen, a barkácsjellegű koncert-live act mögött az Örkény szürke eminenciása, Máthé Zsolt áll, aki szövegeket írt, összerántotta az embereket és csinált összehozott valami kis forgatókönyvet. Vele kapcsolatban amúgy korábban többször észrevételeztük (pl), hogy akár túl is léphetne a negyedik alabárdos szerepen a Madách téren, és most, amikor félmeztelenül ordítja saját szövegeit a színpadon, valahogy az jut eszembe, hogy nem nyújt totális művészi kiteljesedést számára az örkényes meló.

Róla ennyit, a koncert: Katona-centrikus a csapat, az egykori Máté osztályra épül (bővebben Ági írt infót erről), vicces, vagy viccesnek szánt dalszövegek, kicsit feketeországos feeling az aktuális közéleti témákkal. A szereplők rotálják egymást, a király persze Fenyő Iván, akinek a zongorás magánszáma egész vállalható volt, jól nyomta. Mellette muszáj megemlíteni a domina Péter Katát, akinek szemüveges magánszámától, és szigorú szemvillanásaitól ökölnyire ugrott össze a mellettem ülő Vrobi gyomra, valamint a még mindig idegenlényszerű (Bosch-modell?) Adélt.

A borzalmas nagy tévedésnek bizonyuló józsef attilás Éjjeli menedékhelyről léptünk le idő előtt, hogy átjöjjünk ide; azt kell mondanom, jól döntöttünk.

(fotók: shadebox)

süti beállítások módosítása