Úristen elütöttem egy angyalt!

Szarvason utóbbi időben csoda történik, először is elütnek egy igazi angyalt, másodszor pedig a szlovákok magyarul beszélnek! Ez lehet, hogy most humorosan hangzik, pedig nem vicc! A szarvasi színház igazgatója Gergely László Lenka Barilíková szlovákia egyik legnépszerűbb színésznőjét kérte fel Alica szerepének eljátszására. A művésznő nem csak, hogy örömmel vállalta, de a szerep és a darab kedvéért még magyarul is megtanult!

dsa_zsuzsa_varga_viktor_lenka_barlikov_bocsrszky_attila

 

A szarvasi Cervinus Teátrum idei első bemutatójának szerzője Iván Holub, a mai szlovák drámairodalom egyik legizgalmasabb szerzője, akit már a magyar közönség is több darabja révén ismer. Az abszurd helyzeteket, váratlan fordulatokat rengeteg humorral és kiváló karakterek ábrázolásával teszi igazán szórakoztatóvá, egyben maivá az előadás. Akár egy klasszikus francia komédia formálódik előttünk mai, hétköznapi életünk kifordított családi életképe - kissé torzultan, de azért figyelmeztető rajzot formálva szemünk elé.

 

dsa_Zsuzsa_culka_ott

 

A főhősnek egyszerűen nincs szerencséje: az árvíz elvitte házukat, két éve munkanélküli és a nőkkel is csak gondjai vannak. Ráadásul elütött egy Angyalt. Felesége, bár süket, de már pálcát tört fölötte, akinek húga néma, de nem süket. Ebbe az idillinek egyáltalán nem mondható családba zuhan bele az Angyal. És ahol van egy angyal, ott egy papnak is szerepelnie kell; csak hát őt meg a kétségek gyötrik. Mi hát a megoldás, avagy mi az Igazság?

 

dsa_zsuzsa_varga_viktor_lenka_barlikov_bocsrszky_attila

 

Ivan Holub: Az ANGYAL, avagy az Igazság
szatirikus víg-játék két részben
fordította: Dósa Zsuzsa
- magyarországi ősbemutató -

LEMROWITCH, a férfi, akinek egyszerűen nincs szerencséje: Bocsárszky Attlia
KLÁRA, a süket felesége, aki már pálcát tört felette: Dósa Zsuzsa, Domján Edit díjas
ALICA, Klára szemfüles húga, néma, de nem süket Lenka Bariliková PAP, egy ember, akit kétségek gyötörnek: Culka Ottó
ANGYAL, a lelki lényeg nemtelen hírnöke: Varga Viktor

Díszlet, jelmez: Martini Yvette

Rendező: Gergely László

Bemutató: 2010. április 13, Szarvas
Jegyfoglalás: (+36) 66 / 311 464
Jegyek ára: 900 és 1200 Ft


angyal_eloadas_plakat400

 

süti beállítások módosítása