300. Portugál a Katonában

Június 7-én este 7 órakor kerül színre a budapesti Katona József Színházban 300. alkalommal a Portugál című előadás. Egressy Zoltán darabját 1998. októberében mutatták be a Kamrában, ahonnan a nagy sikernek és érdeklődésnek köszönhetően 2003. nyarán költözött át a nagyszínházba, s ugyanekkor volt a produkció 150. előadása is.

 

phoca_thumb_l_14

 

A Lukáts Andor rendezte előadásban a bemutató óta szerepel Pelsőczy Réka, Csuja Imre, Bán János, Lengyel Ferenc, Takátsy Péter, Ónodi Eszter, Szirtes Ági és Varga Zoltán (az utóbbiak az Asszony és Sátán szerepéért az 1998/1999 évad végén színikritikusok elismerésében részesültek). Hajduk Károly, a produkció főszereplője, pedig Bece szerepét 2003. szeptember 27-én, a 153. előadáson alakította először.

 

phoca_thumb_l_11

 

A Portugál mára a Katona legtöbbet játszott előadása, a Top Dogs az idei évad végén 241. alkalommal kerül színre, a régebbi produkciók közül pedig a legendás Három nővér került legtöbbször színre, amelynek 238. és egyben utolsó előadása 1994. február 6-án volt.

 

phoca_thumb_l_01

 

Az eltelt 12 évben a Portugál vendégszerepelt Magyarországon Gödöllőn, Győrben, Szentendrén, Szombathelyen, Tatán, Orosházán, Dunaújvárosban, Nyíregyházán, Siófokon és a legutóbbi alkalommal Inotán, külföldi turnéjai során pedig Pozsonyban, Strasbourgban, Pilsenben és Stuttgartban.

fotók: Szilágyi Lenke
forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása