A Frankenstein-terv itthon és külföldön

Miután idén tavasszal a Trafó Kortárs Művészetek Háza produkciójaként új helyszínen, a Tűzoltó és az Angyal utca sarkán található egykori BÁV boltban - tizenkét előadás erejéig ismét látható volt Budapesten az itthon és külföldön egyaránt nagy sikerrel játszott Mundruczó Kornél rendezte Frankenstein-terv, az előadás újra külföldön vendégszerepelt a 20. Európai Kulturális Napok keretében Karlsruhéban.

frankenstein_copy

 

Alább a Badische Neueste Nachrichtenben megjelent kritikából idézünk:

„A díszlet egyszerűen tökéletes: mikrohullámú sütő, Szűz Mária-kép, diszkólámpák és egy kihalt akvárium, mindez összetúrt ágyak és darabokra tört székek között. A Mundruczó Kornél és Bíró Yvette jegyezte előadás (...) egy konténerben játszódik, ahol valójában az őrület lakozik. (...) A helyszínen épp egy laza, ám kellően cinikus filmrendező tart készülő horrorfilmjéhez szereplőválogatást. A filmrendezőt alakító színész (Rába Roland) stílusa leginkább Dieter Bohlenre emlékeztet, aki ugyanígy keresi a jövő sztárjait a Megasztár című showműsorban. (...) Tumultus, letartóztatás, félrecsúszott életek foszlányai és ami ezután marad: a nyomor.

Mundruczó Kornél filmjét idén immáron harmadszor hívták meg a Cannes-i Nemzetközi Filmfeszitválra, emellett színházi rendezései is egyre meghatározóbban vannak jelen a német nyelvterületen. A rendező ősszel a Hamburgi Thalia Színházban dolgozott, legutóbbi színházi rendezése, a Nehéz Istennek lenni pedig júliusban vendégszerepel majd a Theater der Welt 2010. nevű fesztiválon Essenben. Mindez annak köszönhető, hogy Mundrczó Kornél csodálatraméltó érzékkel vegyíti a performansz, a komédia és a naturalista színház műfajait, melyek az ő kezében egy sokrétű, a jelenre reflektáló példázattá válnak."

A Frankenstein-terv legközelebb szeptemberben a BITEF Nemzetközi Színházi Fesztiválon látható majd Belgrádban.

 

süti beállítások módosítása