Őszi PLACCC

Bár még javában tombol a nyár, a PLACCC Fesztivál alkotói nem tétlenkednek. A csapat grafikusa komoly szakmai elismerést kapott, a szervezők pedig egy sikeres pécsi kitérő után már az őszi, budapesti visszatérésre készülnek. A rendhagyó művészeti produkcióiról ismert programsorozat szeptember 24. és október 3. között nagyvárosi kalandozásra invitálja a fővárosban élőket.

PLACCC2009_plakat

 

Az ARC pályázatán az Év legjobb kulturális plakátjai közé került a PLACCC 2009 plakátja. A zsűri szerint Vörös Krisztián, a vkgrafik alapítójának a tavaly őszi fesztiválra készült munkája jól visszaadta a programok hangulatát, amelyek Budapestet tágabb értelemben vett otthonként mutatták be. A legjobb pályamunkákat a 11. ARC kiállítás kamara-tárlatán láthatja majd a közönség szeptemberben, és akkor hirdetik ki a nyertes nevét is.
A 2009-es PLACCC Fesztivál művészei szleng-operát mutattak be egy budai barlangban, az utcán kutatták a magyar identitást, betonkeverő autókat alakítottak át utcai diszkógömbbé, lepukkant pinceajtókat rehabilitáltak, algákkal működő szmogreduktorral tisztították meg a Blaha Lujza tér levegőjét, közösségi kanapét építettek az utcán és élő galériává alakítottak egy népszerű teret.

 

nyulas-kis

 

A szakmai elismerés újabb lendületet adott a 4. PLACCC Fesztivál szervezőinek az idei munkához. Szeptember 24. és október 3. között nagyvárosi kalandozásra hívják a fővárosi közönséget térben és időben. Magyar és külföldi alkotók lepik el a jól ismert köztereket és a „talált" helyszíneket. A Budapest utcáin sétálók bármikor belebotolhatnak egy formabontó színházi előadásba vagy egy meglepő installációba. A gyanútlanok egy, a városban cirkáló teherautót követve élvezhetik a platón látható eseményeket. Akik tudatosan érkeznek, sms-ben kaphatnak utasításokat egy különleges élménytúrához, kipróbálhatják a csendautomatát, ledőlhetnek egy nyugágyra a belvárosban vagy akár tornázhatnak pár percet a Palotaegyedben. Az időutazók pedig visszarepülhetnek a 80-as évekbe egy egyedi helyszínen. A negyedik PLACCC Fesztivál a korábbiakhoz hasonlóan a város legkülönfélébb részeire viszi el a kortárs művészetet, és bebizonyítja, hogy az nemcsak a kiváltságosoké, hanem a mindennapjaink része. Az alkotók célja, hogy budapestiek akár a leghétköznapibb helyzetekben újra rácsodálkozzanak a városra, és felfedezzék a benne rejlő lehetőségeket.

PLACCC - Művészet máshogy, máshol

 

Placcc_logo_color

 

forrás: Placcc Fesztivál

 

 

 

süti beállítások módosítása