Hajónapló Műhely 8.

A Bérczes László és Nánay István nevével fémjelzett Hajónapló Műhelyben ősztől a nyolcadik csoport kezdi meg tanulmányait, hogy újra néhány, a színházról felelősen gondolkodó fiatallal gyarapodhasson a szakma. Október 1-ig van lehetőség a csatlakozásra.

 

kos_rfon_s

 

Hajónapló Műhely 8.
Visszatérni a kézművességhez, a kosárfonáshoz
FELHÍVÁS

 

2010 őszén a Bárka Színházban immár a nyolcadik csoport kezdi meg tanulmányait. A Műhelyben színikritikus- és dramaturg-jelölteket, színházról felelősen gondolkodó személyiségeket szeretnénk képezni. A Műhely (legalább) egy szempontból alapvetően különbözik a létező újságíró-stúdióktól: a 18-30 év közötti pályázók sikeres felvételi esetén ingyen vehetnek részt a kétéves tanfolyamon. A hallgatók különböző műfajokat tanulnak a színikritikától a portréig, az interjútól a rövid szinopszisírásig.

Várjuk tehát a jelentkezőket: Bérczes László, Nánay István és Tompa Andrea, a Műhely vezetői.

 

 

Beküldendő: egy vagy több színházi kritika-esszé (5-10.000 leütés);
Cím: „Hajónapló Műhely 8." - noe@barka.hu vagy: 1476 Budapest Pf. 254;
Határidő: 2010. október 1.


 

hm

 

Személyes megjegyzés:

Tanártársunk lett Tompa Andrea, egykori műhelyes, a SZÍNHÁZ című szakmai folyóirat főszerkesztőhelyettese. Annak idején azért is fogtunk bele ebbe a „kosárfonásba", hogy az idős kritikus-generációt felváltsa, de legalábbis kiegészítse egy új, fiatal nemzedék. Ha másokról tudtunk így gondolkodni, magunkról sem állíthatunk mást: az a dolgunk, hogy e két év során finoman, szelíden, fájó szívvel, de határozottan átcsúsztassuk a stafétabotot mások, fiatalok kezébe. Az első kéznyújtást, íme megtettük. B. L.

Csak úgy:

„Vissza kell térni a kézművességhez. A 'kosárfonáshoz'. Nem 'új' színházat kell csinálni, hanem vissza kell adni a színházcsinálás esetlegességét, eseményszerűségét, ezáltal közéletiségét. De azt a fajta közéletiséget, aminek az ünnephez van köze, hiszen a színház eredetileg az ünnepekből született. Márpedig az ünnep szép..." (Ruszt József)


süti beállítások módosítása