SYD a Mu Színházban

Rendhagyó zenei eseményre készül Láng Annamária színésznő. Afrikai utazásai során ismerkedett meg Sydonie Raawiya Koumbával, a hetvenes évek emblematikus funk-királynőjével, aki azóta visszavonult a zenei életből. Nemzetközi sztárok hosszú sora próbálta őt az évek során visszacsábítani a színpadra, ám Syd sorban nemet mondott mindenkinek.

Kosarat kapott többek között Stevie Wonder, Britney Spears, de ugyanígy járt az Einstürzende Neubauten. Ki tudja miért - talán bosszúból - Lángnak most mégis igent mondott. A koncert során nem csupán Syd magyarra fordított dalaival ismerkedhet meg a közönség, de bepillantást nyerhet egy botrányoktól hangos, tragédiáktól terhes zenei karrier titkaiba is. Négynegyed, csillogás, párducbőr és vákácsáká-wah-wah!

 

image001

 

 

Már javában folynak a SYD című koncert-színház próbái a MU Színházban. Sydonie Raawiya Koumba énekesnő, vagyis Syd szeptemberben érkezik Budapestre. Addig skype-on tartjuk a kapcsolatot. Egy fülledt nyári estén konferenciabeszélgetést kezdeményeztünk Syd-del és Láng Annamáriával.


(részlet az interjúból)

MU: Miért vonzó egy világszínpadokhoz szokott énekesnőnek egy budapesti klubkoncert? Könnyen elfogadta Láng Annamária felkérését a közös munkára?

Syd: Nem gyöngülök a csajokra. Volt pár csajom, de mindig visszahúz a szívem a férfiakhoz. Mi tűnt érdekesnek? A magyar lány jókat kérdezett. Én meg jókat válaszoltam neki. Aztán meg mondtam neki valami igent valamire. Annak nagyon örült, úgyhogy nem mondtam aztán nemet.

Annamari: Tárgyalunk még. Mindenesetre Vinnai Andrással lefordíttattam a dalszövegeit. Dalokat az afrikai és az amerikai időkből, amikor igazi sztár volt. Főleg az identitáskeresésről és a szerelemről szólnak. Egyelőre ismerkedünk Syd világával. Szeretnék pár számot önállóan elénekelni tőle, ezek feldolgozására kértem fel Szesztay Dávidot és zenekarát.

Syd: Ez a lány nagyon jó vokalista. Rá tudok ülni a hangjára. Nekem az a lényeg. Hogy meg tudjam ülni a vokált, és ne ficánkoljon alattam. Én ha tehetném, csak vokáloznék. De nekem sajnos nem adatott meg a háttérben maradni. Folyton ki vagyok lökve előre.

MU: Melyik a legújabb száma?

Syd: A máglyára vetett tábortűz.

MU: Hogyan született ez a szám?

Syd: A tábortűznél ültünk a parton Kaninuval, az öreg Fatih-Akinnal, és ott volt még a kis Guni öccse is. Az jutott eszünkbe, hogy el lehet-e égetni egy tüzet. Csináltunk egy kisebb tábortüzet és rádobtuk egy nagyobbra. Nem. Nem csináltunk ilyet. Vicceltem. Ez költészet.

 

A MU SZÍNHÁZ, A TRAFÓ ÉS A FLÓRIÁN MŰHELY - MOZGÓHÁZ ALAPÍTVÁNY KOPRODUKCIÓJÁBAN
Láng Annamária és Nagy Fruzsina produkciója
SYD

szöveg, gitár: Vinnai András
zene, billentyű: Szesztay Dávid
basszusgitár: Szerető Dániel
dob: Németh Csaba
ének: Láng Annamária
közreműködik: Sárosdi Lilla
jelmez: Nagy Fruzsina
díszlet: Izsák Lili
videó: Juhász András
dramaturg: Róbert Júlia
fénytervező: Bányai Tamás
munkatárs: Bíró Dénes
műszaki vezető: Éltető András
hang: Belényesi Zoltán
smink: Tauz Nóra
produkciós vezető: Erős Balázs

...és...Syd


Előadás időpontok: 2010. szeptember 15., 16. 20 óra
Helyszín: MU Színház

forrás: MU Színház

 

 

süti beállítások módosítása