Furcsa alakok és nyugágyak

Szokatlan külsejű figurák és a mobiltelefonjukat sűrűn nézegető járókelők lepték el a VIII. kerületet. Mindannyian a dán hello!earth társulat színházi élménytúrájának részesei, amit szombat estig lehet kipróbálni a negyedik PLACCC Fesztiválon. A Pollack Mihály teret eközben színes nyugágyak lepték el, mert kinyitott a békebeli hangulatot felelevenítő Városi Szalon is.

 

Torna_1

 

Fizikai és szellemi értelemben is útra kel a közönség a dán hello!earth társulat mobiltelefonos színházi élménytúráján a VIII. kerületben. A Holnap minden más lesz (Tomorrow everything will be different) című rendhagyó sétára egyenként, tízpercenként indulnak a játékosok a kiindulóponttól. Útjuk során időnként sms-t vagy telefonhívást kapnak, illetve váratlanul előbukkanó, furcsa kísérők irányítják őket a következő állomásra. Aki átadja magát a produkciónak, az egyfajta belső utazásra is megy. A szokatlan séta ugyanis nemcsak térben zajlik, hanem a résztvevők tudatában is: útjuk során szembenéznek a saját érzéseikkel, gondolataikkal is. Többet nem árulhatunk el...ki kell próbálni! A hello!earth tagjai, Vera Maeder és Jacob Langaa-Sennek a koppenhágai előadást kifejezetten a magyar fővárosra adaptálták a Budapest Korzó, az Artus Kortárs Művészeti Stúdió és a Radikális Szabadidő Színház művészei, szakértői segítségével.


1000-_kesz_5

TUDNIVALÓK:
hello!earth (DK): Holnap minden más lesz
2010. szeptember 27. - október 2.
Az egyszemélyes séták indulása: 10 percenként, hétfőtől csütörtökig 16:00 és 19:00 között, pénteken és szombaton pedig 14:00-19:00 között
Találkozóhely: VIII. kerület, Gyulai Pál u. 1. (társasház udvara)
Magyarul vagy angolul
Jegyár: 2000 ft / 1500 ft
Jegyinformáció és jegyrendelés: http://szinhaz.blog.hu/media/image/2010-09-29/11862831/www_placcc.hu és www.jegy.hu, továbbá a placccjegy@gmail.com és 06-20/467-7523.

A hello!earth és a Handa Gote előadásaira kombinált és csoportos jegyek kaphatók, amelyek e-mailen vagy telefonon megrendelhetők, illetve elővételben megvásárolhatók Kovács Andreánál a Merlin Színház közönségszervezésén (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.), hétköznap 14:00 és 18:00 között. A megvásárolt belépőjegyekkel a nézőket előadás után vendégül látják egy pohár PORT.hu italra a fesztivál kertben, a Kőlevesben (VII., Kazinczy u. 35.)

 

Szalon1

 


Városi Szalon a Pollack Mihály téren

Fiatal művészek és civil szervezetek foglalják vissza a budapesti Pollack Mihály teret a közösségi élet számára a PLACCC Fesztiválon. A Városi Szalonban úgy pezseg az élet, mint egy békebeli kávéházban, de nincs pincér, aki kitessékeli a vendéget, ha még egy szódát sem rendel. A Pollack Mihály téren naponta 10 és 17 óra között színes nyugágyak várják a vendégeket. Szép időben napfürdőzés közben lehet uzsonnázni, olvasgatni, a környékbeli iskolák pedig szabadtéri órákat is szervezhetnek a diákoknak. Bevállalós cégvezetők akár értekezletet is tarthatnak, sőt születésnapi bulikat is lehet rendezni a Városi Szalonban. Ha biztosra akarsz menni, foglald le a helyeket előre: uila@ujirany.hu

A Városi Szalon esténként valódi kulturális és közösségi központtá válik. A szervezők megidézik az egykori szalonok intellektuális közegét, hiszen a Pollack Mihály téren naponta 17 és 20 óra között összegyűlnek Budapest különböző értelmiségi körei. Az akciósorozat keretében a helyi civilek, matematikusok, filozófusok, építészek vetnek fel a munkájukhoz kapcsolódó témákat, és a beszélgetésekbe bárki bekapcsolódhat.

 

Programok a Városi Szalonban (minden nap 17 órától):

szeptember 28. kedd
Nyugágyak ünnepe: nyitóest a Szalonban

szeptember 29. szerda
Matematikusok teadélutánja

szeptember 30. csütörtök
A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) „nosztalgia" klub délutánja

október 1. péntek
Filozófusok estje a szabadban

október 2. szombat
Utcára tett design - a MOME Line „Egy sör nem sör" című estje

Október 3. vasárnap
Puncsparti: a PLACCC Fesztivál záróestje

 

TOVÁBBI PROGRAMOK A PLACCC FESZTIVÁLON:

A lengyel Fundacja Laury Palmer csütörtöktől vasárnapig varázslatos kirándulást szervez a Sashegyre, ahol hobbikertekben idézi meg a világ országait és a világhírű Velencei Biennálé hangulatát. Az időutazókat pénteken és szombaton este a cseh Handa Gote kollektíva filmes-zenés produkciója repíti vissza a 60-as, 80-as évek Csehszlovákiájába a városligeti retro Pántlika Bisztróban. Már látható a városban az ingyenes Haszondesign Projekt eredménye: az 1000% alkotócsoport képzőművészei óriási falfestményeket készítettek a Nyugati téri felüljáró hídpilléreire. A Mikszáth tér környékén kedden délután utcai bordásfalakon lehet sportolni a Városi Tornapályán, míg a Moszkva téren hamarosan le lehet tesztelni a Csendautomatát. PLACCC - Művészet máshogy, máshol.

forrás: Placcc Fesztivál

süti beállítások módosítása