A Fodrásznő Tatabányán

2010. október 9-én 19 órától a tatabányai Jászai Mari Színház látja vendégül a debreceni Csokonai Színház produkcióját, a Viktor Rizsakov rendezte Fodrásznőt.

fodraszno3

 

Az előadás a 2010-es, X. POSZT-on a szakmai zsűri döntése alapján elnyerte a legjobb előadás díját, a címszereplő Szűcs Nelli pedig a legjobb női alakítás díját kapta a Maszk Színészegyesülettől.

„... a harminc-negyven közötti egyedülálló nők kétségbeesett társkeresési próbálkozásai, vagy inkább megpróbáltatásai, az irodalom és a mozgókép egyik legtöbbet feldolgozott témájává vált az elmúlt évtized során, de van a Fodrásznőben valami örökérvényű is, mert végső soron a szerelem és a boldogság megtalálása mindennek a mozgatórugója itt is...
Mosolygunk, mert nincs nő, aki ne ismerné fel magában a Fodrásznőt, akinek csak a kedvétől függ, hogy aznap éppen harmincnak néz ki, vagy úgy, mint aki rég elmúlt már negyven...
Sok, hozzá hasonló cipőben járó nővel ellentétben, azonban Irina rendíthetetlenül hisz a szerelemben, történjen vele bármi. (És valóban, ami rossz csak történhet, az meg is esik vele.) Irina viszont nem fél világgá kiabálni érzéseit, mellyel mindenkit felpezsdít maga körül, nem csoda, hogy a darab összes férfija beleszeret (a nézővel együtt) a nő őszinteségébe és életvidámságába."
(Népszabadság, 2010. 06. 28.)

 

fodraszno2

 

A derűbe, a szeretetbe csomagolt fájdalom - Rizsakov színházi nyelvének egyik jól felismerhető sajátossága. Az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondást olyan költői látomássá emeli, amely bármely korosztályt képes megérinteni, részvétre és az élet újragondolására serkenteni.

Nemcsak a csehovi drámák és a gogoli groteszk színművek rajongóinak jelent remek szórakozást és elgondolkodtató színházi élményt a kiváló orosz drámaíró, Szergej Medvegyev Fodrásznő c. alkotásának világpremierje, de minden olyan néző számára is, aki az egyszerű emberek mindennapi problémáiról nevetve és derűvel, mégis igényesen szeret hallani.

Időpont: 2010. október 9. szombat 19 óra (vége kb. 20.20)
Jegyek: Jászai Mari Színház - közönségszervezés: szervezes@jaszaiszinhaz.hu; 06/20-400-46-46; 34/309-965

fotók: Máthé András
forrás: Jászai Mari Színház, Tatabánya


 

 
A Fodrásznő a 2010-es POSzT-on -
mozgóképes összefoglaló
szakmai beszélgetéssel

 

Kapcsolódó cikk:
- Nem kell a harakiri - Interjú Trill Zsolttal és Szűcs Nellivel a POSzT-on

süti beállítások módosítása