Úgy hallom, mozog

Céline Larrére táncos és Chris Corsano zenész közös projektjét mutatja be a Bakelit Multi Art Center 2010. október 21-én 20:00 órakor. A mozgás és a zene közös nyelvét felhasználva teremtette meg a két alkotó az előadást, amelyről Céline Larrére-t kérdeztük.

CelineLarrere_portrait_

 

- Mit tudhatunk az előadásról?

Céline Larrére: Chrissel mindketten hang- és mozgásimprovizációval foglalkozunk, annyi különbséggel, hogy egyikünk zenészként/dobosként, másikunk táncosként/előadóként. Azaz egyszerre használunk teljesen azonos és teljesen különböző technikákat/fókuszokat. A projekt lényege, hogy közös teret és időt osztunk meg egymással, hogy hangokat és mozdulatokat, testet és dobot, érzékelést és cselekvést fedezzünk fel és hogy gyakoroljuk az előadói kapcsolatot a (nem) látható és (nem) hallható dolgok között.

- Honnan ismeritek egymást Chris Corsanóval?

CL: Egyik performanszát nézve/hallgatva/érzékelve találkoztam vele először. A sejtjeim megmozdultak odabent és úgy döntöttek, hogy nekünk együtt kell dolgoznunk hisz' mindketten hallható mozdulatok és mozgó hangok vagyunk.


celine_larrere


- Mikor kezdtél el tánccal foglalkozni?

CL: Körülbelül 5 éves koromban, először balettet tanultam, mielőtt belekóstoltam volna az improvizációs táncba. Később találkoztam néhány különleges emberrel, úgy mint Simone Forti, Andrew Morrish, Rosalind Crisp és Deborah Hay, ők vezettek be az improvizációs technikákba. 2006 óta táncolok különböző alkotókkal és különböző műfajokban (tánc-színház, performanszok, improvizációk, videóinstallációk stb).


ChrisCorsano_foto_HrvojeGoluza_

- Miért pont Budapesten játszotok?

CL: Több oka is van: először is Ladjánszki Márti miatt, akit nagyon tisztelek és aki roppant segítőkész volt az előadás körülményeinek megszervezésében. Tavaly már voltam egyszer Budapesten és mindenképp vissza akartam térni ide bemutatni egy új projektet. Nagyon különleges helyszínnek találtam a Bakelitet, ahol megvalósulhat egy kortárs alkotási folyamat, ugyanakkor egy nyitott és független hely. Ezen kívül Chris még sosem játszott Magyarországon, bár Európában és az USÁ-ban folyamatosan turnézik, így ez az ő magyar premierje egyben. Egyébként a Zaj és csend után egy hónapon át Ladjánszki Mártival és Szente Borival fogunk együtt dolgozni, mert november végén lesz egy másik bemutatónk Yes Sir, we can't boogie címmel.

- Hogy kerültél kapcsolatba a Bakelittel?

CL: Tavaly már volt szerencsém fellépni itt, az L1 Kortárs Táncfesztivál megnyitóján 2009-ben. Nagyon élveztem a hely atmoszféráját és a találkozást a kortárs táncra fogékony emberekkel.

Gödöllei Anna
Bakelit M.A.C.

--------

Úgy hallom, mozog - Zaj és csend projekt - bemutató
Időpont: 2010. október 21. 20:00
Helyszín: Bakelit M.A.C., 1095 Bp., Soroksári út 164.

süti beállítások módosítása