Díjátadás a Magyar Operett Napján

A Budapesti Operettszínházban kiosztották a Magyar Operett Napja díjait. Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester helyettes ünnepélyes keretek között adta át az elismeréseket 2010. október 24-én.

DSC_0637_
Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója,
Bódi Barbara, Csomós Miklós főpolgármester helyettes,
Bordás Barbara, Vadász Dániel, Horváth Ezsébet,
Bagdy Gábor főpolgármester helyettes, Szinetár Dóra

 

A Szerdán Tavasz Lesz előadása elött megrendezett díjkiosztón Csomós Miklós ünnepi beszédében elismeréssel nyilatkozott a Budapesti Operettszínház nemzetközi és hazai sikereiről, valamint köszönetet mondott a Nagymező utcai teátrum teljes társulatának a magyar operettjátszás magas színvonalú szolgálatáért.

Az elismeréseket kilencedik alkalommal ítélték oda, a Kálmán Imre zeneszerző születésnapján (egyben Lehár Ferenc halálának évfordulóján), október 24-én ünnepelt Magyar Operett Napja alkalmából.

Az életműdíjat kapott Kovács Zsuzsa, aki most ünnepli színészi pályafutásának 50. évfordulóját. Munkásságát a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte, majd a Budapesti Operettszínház társulatához szerződött, amelynek azóta is tagja. Játszott operett- és musicalfőszerepeket egyaránt, jelenleg a Menyasszonytánc és az Abigél produkciókban látható.

Az év operettszínészének Vadász Dánielt választották, akinek nemcsak az operettelőadásokban, hanem a gálákon, koncerteken való szereplését is díjazták a díjjal. Vadász Dániel az elmúlt évben, többek között Ausztriában, Olaszországban, Kanadában, Németországban is öregbítette a magyar operett hírnevét.

Az év musicalszínésze, Szinetár Dóra lett, aki a Budapesti Tavaszi Fesztiválon bemutatott Rebecca című musicalben nyújtott kiemelkedő alakításáért vehette át az elismerést.

A szubrett szerepeket jutalmazó Bársony Rózsi-emlékgyűrűvel Bódi Barbarát tüntették ki, aki Budapesti Operettszínház Operett Akadámiáján végzett, s több operett szubrett szerepben is látható, többek között a Csárdáskirálynőben és Bajadér előadásokban.

A legígéretesebb tehetségnek járó Marsallbot-díjat pedig Bordás Barbara nyerte el, aki a 2010-es Nemzetközi Lehár Énekversenyen nyújtott teljesítményéért, a gálákon való szerepléséért és a Csárdáskirálynő Szilva alakításával vívta ki a vándordíjat.

A Magyar Operettjátszásért különdíjat kapta Horváth Erzsébet, az Operettbarátok körének vezetője, aki a művészeti titkárságot irányította hosszú évekig és a színház örörkös tagja.

 

süti beállítások módosítása