2010. évi Junior Prima Díjak

Tíz fiatal tehetség: öt színművész, két táncművész és egy-egy énekes, díszlettervező, illetve vágó vehette át a színház- és filmművészeti kategória idei Junior Prima Díjait kedden, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

PP_JUNIOR_logo2010_kek

 

Szükség van mintákra és értékekre, ez indokolta a fejenként 7000 euróval járó Junior Prima Díj létrehozását, ami a harminc évesnél fiatalabbak elismerésére született - mondta a színház- és filmművészeti kategóriájának ünnepélyes átadásán Spéder Zoltán, a kategóriát támogató FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke. Hozzátette azt is, hogy a Junior Prima az egész életművek elismerését szolgáló Prima Primissima Díj értékét is emeli, mert "seniorok nélkül ugyan nincsenek juniorok, de ez fordítva is igaz".

 

djazottak
Díjazottak

 

A 2007-ben alapított Junior Prima Díjat kategóriánként tíz-tíz tehetséges fiatal kaphatja meg a tudomány, a sport, az oktatás és köznevelés, a zene, az irodalom, a színház- és filmművészet, a képzőművészet, az építészet és a sajtó kategóriákban. A színház- és filmművészeti kategória díjait először 2008-ban, majd egy éves szünet után - az új támogatónak köszönhetően - idén másodszor adták át. Most, a zsűri 25 jelölt közül a Vígszínházból Bata Éva, a Radnóti Színházból Petrik Andrea, az Örkény István Színházból Szandtner Anna, a Katona József Színházból Tenki Réka és a Nemzeti Színházból Tompos Kátya színművészeknek, Feke Pál színész-énekesnek, Felméry Lili balettművésznek, Izsák Lili díszlet- és jelmeztervezőnek, Jancsó Dávid vágónak, valamint a Magyar Fesztivál Balett táncművésznek, Nyári Gábornak ítélte oda.

 

 

süti beállítások módosítása