Milyen nőnek lenni?

Milyen boldognak lenni? Milyen nőnek lenni? Milyen meghalni? Az egri Gárdonyi Géza Színház december 8-án mutatja be az Idők folyamán című táncjátékot, Feledi János koreográfiájára, Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művésszel a főszerepben.

nov_24_idokfolyaman_2

 

Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán...
1941 egy írónő vízbe öli magát, így próbál meg menekülni súlyos depressziójától.
1951 egy depressziós anya reggeli készülődését látjuk.
Napjainkban egy nő esti partit szervez.

Az előadás az Órák című film nyomán készül. A női lelkek, érzések izgatnak, hogyan jut el valaki odáig, hogy öngyilkos legyen. A nő, mint feltérképezendő lélek érdekel. Izgalmas az is, hogy három különböző korban, három különböző nőről szól - mondja a rendező-koreográfus. Feledi János csaknem két éve az egri tánctagozat tagja, ez az első egész estés rendezése. "Két éve készülők rá, de azt hiszem ennek is, mint minden darabnak van egy érési folyamata a kigondolástól a megvalósításig. Nálam ez most jött el..."


nov_24_idokfolyaman

A három nőt egy könyv köti össze, Virginia Woolf: Mrs.Dalloway című könyve. Az első nő maga az író, 1925-ben. Elmebajjal küzd.

A második, éppen állapotos, gyermekét várja, akinek látszólag mindene meg van, férje, szép háza, gyermeket vár, de mégsem boldog. Miközben a könyvet olvassa, annyira a hatása alá kerül, hogy elhatározza, még aznap este véget vet az életének.

A harmadik nő AIDS-es barátját, egykori szerelmét szeretné meglepni egy partival.

Róluk szól az előadás, és arról a láthatatlan kapocsról, ami összeköti őket. Hasonló érzésekkel küzdenek. Ami a filmen megoldható, azt színpadra nagyon nehéz átvinni. Fénnyel és a térhatással játszunk. Mindenkinek van egy kockája, ami egymásba ér majd. A három nőt Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész, Kulcsár Noémi és Horváth Zita táncolja majd. A dramaturg: Lisztóczky Hajnal; a díszlet Minorics Krisztián munkája.

----

Idők folyamán - táncjáték

Premier: 2010. december 8.
Gárdonyi Géza Színház, Eger

További előadások:
december 8. (szerda) 19:00 Eger
december 11. (szombat) 19:00 Eger
JEGYVÁSÁRLÁS >>>

 

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása