Tündérmese, romantika...

Mai tündérmese 5 éves kortól 105 éves korig, lírai koncert és egy musical. A téli ünnepek alkalmával három új bemutatóval várja közönségét a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház.

dec21_tamasi_aron_ezredik
Jelenet Az ezredik éjszaka c. előadásból

 

December 21-én a P.u.l.b zenekar Képeslap a semmiből című zenés műsorát, december 22-én Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című darabjából készült gyerekeknek és felnőtteknek szóló előadást mutatta be a színház társulata, 31-én pedig az Alexandre Dumas regénye nyomán készült A három testőr című szilveszteri zenés vígjáték kerül színre.

A Képeslap a semmiből című lírai koncert Kovács András Ferenc megzenésített verseiből készült, a Próba után Lacikánál borozunk nevű zenekar közreműködésével. Az együttes tagjai: Márton Lóránt (ének, gitár), Tinca Teddy (gitár), Tóth László (basszusgitár), Éltes Áron (fúvós hangszerek, ének), Csurulya Árpád (dobok). Dramaturg: Klárik Attila.
A koncert az idén még 28-án és 29-én látható este 7-től.

Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című tündérmeséjének bemutatóját december 22-én tartották a színház Kamaratermében. Az előadást 5 éves kortól 105 éves korig mindenkinek ajánlják. A két főszereplő, Hap és Hep elválaszthatatlan jóbarátok, akik olyan nemes tettet szeretnének véghezvinni, amivel a világon mindenkinek örömet lehetne szerezni. A Zakariás Zalán által rendezett előadás a sorsszerűség, a véletlen, a szabadság és egyéni felelősség kérdéseit veti fel játékos formában.

 

Đorđe Lebović
Az ezredik éjszaka
Mai tündérmese 5 éves kortól 105 éves korig
Fordította Tóth Loon


Mesélő: Kolocsár József
Hap: Nagy Alfréd
Hep: Erdei Gábor
Varázsló: Pálffy Tibor
Nap: Szalma Hajnalka


Jelmeztervező: György Eszter
Szakmai tanácsadó: Nagy Lázár József
Ügyelő: Veress Zsóka
Súgó: Dobra Mária Magdolna
Hangosító: Józsi Szabolcs
Világosító: Horváth Csaba, Vargha Zsolt

Rendező: Zakariás Zalán


dec21_tamasi_aron_ezredik5
Jelenet Az ezredik éjszaka c. előadásból

 

Alexandre Dumas A három testőr című népszerű romantikus regényének zenés átirata Selmeczi György zeneszerző és vendégrendező irányításával készül. A produkcióban, akárcsak a tavalyi szilveszteri műsorban, meghívott művészek is fellépnek: a Kolozsvári Magyar Opera öt énekese mellett Galló Ernőt, a szatmári színház társulatának színművészét is láthatja a közönség.
A bérleten kívüli szilveszteri musical mindössze négy alkalommal kerül bemutatásra a Tamási Áron Színház Nagytermében: december 31-én (premier), január 2-án, 3-án és 4-én.

Forrás: Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy

süti beállítások módosítása