Darab a színházról

Pintér Béla és Társulata legújabb 'aktuálszínházi' előadása látható a Szkéné Színházban december 19-től, Tündöklő Középszer címmel. Az előadás író-rendezője Pintér Béla.  

Darab a színházról Tovább

Függetlenül EgyMÁSért

Független színházi társulatok és színházi befogadóhelyek nehéz helyzetük ellenére is összefognak, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak: hét csapat és két befogadóhely három napig tartó jótékonysági eseményt kezdeményez adománygyűjtés céljával a vörösiszap-katasztrófa károsultjaiért.

Függetlenül EgyMÁSért Tovább

Finoman szőtt viszonyhálók

Molnár Ferenc egyik legismertebb színdarabjában az olasz tengerpartra utazhatunk, két brilliáns színműíró, egy primadonna, egy zeneszerző és egy öregedő hősszerelmes társaságában. Az pedig köztudott, hogy ahol színésznő van, ott bonyodalom is.

Finoman szőtt viszonyhálók Tovább

Érzékeny hely - Mi lesz a Nemzetivel?

Mi lesz a Nemzetivel? Vidnyánszky egyre többet sejtet, a Kritikusok Céhe megbotránkozik, Alföldi reményei nem teljesülnek. Erről olvashatnak az elmúlt pár nap eseményeiről, nyilatkozatairól szóló összefoglalónkban.

Érzékeny hely - Mi lesz a Nemzetivel? Tovább

Transzdunatális Unió

A nemrég megnyílt Teréz krt-i SZIKRA cool-tour-house színháztermében debütált a KoMa Társulat legújabb premierje, Az utolsó roma - Egy utolsó cigány címmel. A premiert követő első előadás jövő hét kedden látható, a FÜGGETLENÜL egyMÁSért - VI.P keretein belül, így ennek az előadásnak a bevételét a…

Transzdunatális Unió Tovább

Környezetünk és a jövő

A londoni National Theatre bejelentette a 2010/2011-es évad februártól áprilisig tartó programját. Moira Buffini, Matt Charman, Penelope Skinner és Jack Thorne Greenland című darabjának bemutatója 2011. február 1-én lesz, és április 2-ig látható.  

Környezetünk és a jövő Tovább

Csemege a Broadway-ról

Igazi csemege egyenesen a Broadway-ról: a biblikus történetet feldolgozó musical, a Godspell hatalmas sikert aratott a világ musical-színpadain. Schwartz - Tebelak musicaljét - Szűcs Gábor rendezésében - december 17-én, pénteken mutatják be Székesfehérvárott a Vörösmarty Színház Nagyszínpadán.

Csemege a Broadway-ról Tovább

10 perc Vidnyánszkyval

Vidnyánszky Attilát a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Színházi Társaság közti ellentétekről, a "teátrumiak" törvénymódosító javaslatáról kérdeztük és arról, mi igaz a hírből, miszerint a Nemzeti Színház élére áll. Tíz percben válaszolt minderre.

10 perc Vidnyánszkyval Tovább

"Nem csak mi vagyunk"

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT), Magyar Teátrum-díj néven új elismerést alapított a színházi háttér- és kiszolgáló szakmák művelői számára. Erről sajtótájékoztatót tartottak a Szabadság kávézóban, ahol arról is beszámoltak, hogy az első kitüntetettek december 18-án, illetve 19-én már át is vehetik…

"Nem csak mi vagyunk" Tovább

Sikíts, hogy újra élj!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves zenés színész osztálya (osztályvezetők Novák Eszter és Selmeczi György) saját produkcióval most áll először közönség elé.

Sikíts, hogy újra élj! Tovább

Ki kit szeret?

Beaumarchais komédiája december 20-án kerül bemutatásra a Maladype Színház színészeivel és Törőcsik Mari vendégszereplésével a Maladype Bázison.

Ki kit szeret? Tovább

MGP: Kabaré-emlékeztető

Berlin harmincas évek éjszakáinak eszesen elmés parodistája magyar volt. Paul O'Montis Wendel Pálként született Budapesten, 1884. április 3. Hannoverben nevelkedett. Húsz évesen Berlinbe kerül. O'Montis a slágerszerző Friedrich Hollaender Laterna Magica Revüjében tűnik fel (1926).  

MGP: Kabaré-emlékeztető Tovább

Nyerjen jegyeket a Maladype Színház Platonov c. előadására!

Válaszoljon helyesen az alábbi kérdésre és nyerj 2 db jegyet a december 28-i Platonov előadásra (Thália). Mikor és hol kerül bemutatásra a Maladype Színház Pokol című előadása?a. 2011. április 1., Maladype Bázisb. 2011. március 31., Maladype Bázisc. 2011. március 31., Trafó…

Nyerjen jegyeket a Maladype Színház Platonov c. előadására! Tovább
süti beállítások módosítása