Angyalok vagy ördögök?

Az előadás csupa olyasmiről mesél Önöknek, ami mindannyiunk szívét megmelengeti... Gyilkosság, pénzéhség, korrupció, erőszak, házasságtörés, árulás..." - ezekkel a szavakkal indítja a darabot a  szatmárnémeti Harag György Társulat Konferansziéja.

harag4

 

A Chicago lehetne egy bonyolult bűnügyi történet, lehetne az ismeretlenség ködéből való kitörés példázata, lehetne morális lecke az alvilág zűrös ügyeiről, vagy lehetne két őrjítően rafinát nő magával ragadó, kalandos története fülbemászó dalokkal tarkítva. Lehetne, de ennél mégis sokkal több: igazi színházi varázslat, a mindenkori képmutatást és a média hatalmát bemutató, napjainkban is aktuális történet.
A világhírű musical úgy leplezi le a revük csillogó sztárjait, úgy enged benézni a kulisszák mögé, hogy Roxie és Velma és Billy Flynn számára nincs menekvés: ők a jazzkorszak bűnösei, a hazug ügyvéd, a testvérgyilkos énekesnő, valamint a sikerért mindenkin átgázoló fiatal lány. Mégis, ők a mi hőseink, szimpatikusak, sőt, elbűvölően bűnösek, meggyőzően hamisak, de mindenekelőtt gyönyörűek, és úgy énekelnek, mint az angyalok... vagy ördögök? A Chicago szembekacag a világgal, úgy, hogy mi is vele együtt kacagunk.

 

harag.3

 

A Maurine Dallas Watkins „Chicago" című színdarabja alapján készült musical a huszas évek Amerikájáról szól, ám a szereplők és a történet amit bemutat, nem helyhez és időhöz kötött: napjainkról mesél két és fél óra zenében és táncban. A műben magukkal ragadó jazz-csodák csendülnek fel, legismertebb közülük az All That Jazz.
A Fred Ebb - Bob Fosse - John Kander szerzőtrió remekműve, a Chicago című musical Keresztes Attila rendezésében évvégén debütált és szinte az egész társulatot felölelő szereposztásban kerül színre.

DSC_0154

 

Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György Társulat előadása
Chicago

Szerző: Fred Ebb, Bob Fosse, John Kander


Velma Kelly - Vencz Stella, Laczkó Tekla
Roxie Hart - Varga Andrea, Bándi Johanna
Fred Casely - Gaál Gyula
Fogarty őrmester - Bandura Tibor
Amos Hart - Gaál Gyula, Péter Attila Zsolt
Liz, Annie, June, Gajda, Mona - Csiki Orsolya, Vencz Stella, Laczkó Tekla, Némethy Zsuzsa, Nagy Anikó, László Zita
Martin Harrison - Nagy Orbán
Muter - Lőrincz Ágnes
Billy Flynn - Rappert Gábor, Nagy Csongor Zsolt
Mary Sunshine - Gál Ágnes
Dögölj meg Kitty - Varga Andrea, Bándi Johanna
Harry - Gaál Gyula
Aaron - Zákány Mihály
Törvényszolga - Nagy Tamás
Konferanszié - Nagy Antal

Koreográfus: Kozma Attila
Zenei vezető: Incze G. Katalin, Balaskó Balázs
Díszlettervező: Mira János
Jelmeztervező: Bianca Imelda Jeremias
Dramaturg: Bodó A. Ottó
Koreográfus-asszisztens: Gabriela Tănase

Rendező: Keresztes Attila

Előadás időpontok januárban:
2011. január 29. 19:00
2011. január 30. 19:00
/Bemutató időpontja: 2010. december 30./

Forrás: Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György TársulatA Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata a hétvégén az Új Színházban vendégszerepel!
Január 16-án délelőtt 11 órától Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom című darabját, január 17-én este 7 órától pedig Csehov: Három nővér című művét mutatják be.

süti beállítások módosítása