Szellemi műhely a tét

Ketten pályáznak a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatói állására: Zámbori Soma színművész és a jelenlegi igazgató Balázs Péter, akinek mandátuma június 30-án lejár. Arról, hogy ki tölti be ezt a posztot 2011. július elsejétől 2015. június 30-ig, a szakmai bizottság véleményezése után a közgyűlés várhatóan február elején dönt.

400_balazsp
Balázs Péter

 

„Szolnokon belevetettem magam a közösségi munkába, aminek hiányától színészi létem alatt szenvedtem - ha szabad ilyen romantikusan kifejeznem magam" -nyilatkozta korábban Balázs Péter. Most azzal indokolta, hogy újabb öt évre vállakozna, hogy aggodalommal töltik el, milyen nemkívánatos folyamatok zajlanak más színházakban és szeretné a közösen elért eredményeket megőrizni. Emellett úgy érzi, már befogadták, jó kapcsolatot hozott létre a városvezetéssel és minden feltétel adott a színvonalas művészeti munkához.
 "Az elmúlt négy esztendőben a (...) színház valódi kulturális központtá vált. Kialakult egy olyan szellemi műhely megyeszékhelyünkön, mely nem csupán színvonalas előadásaival vonzza a közönséget, a látogatókat, hanem tárlataival, szilveszteri gálájával, sőt jelmezkölcsönzőjével és vendéglátóhelyeivel is" - olvasható a hivatali dokumentumban.

 

süti beállítások módosítása