Közönség-utánpótlást nevelnének

Közös játszóházprogramot indít "JÁTÉK-SZÍNHÁZ" néven a jövő színházi közönségének a Miskolci Nemzeti Színház és a Holdam Egyesület. A bújócska-hempergővel, filcmesékkel, kézműves foglakozással és drámaórával színesített szombatonkénti foglalkozásokra tízéves korig várják a gyerekeket.

 

 

Árvai Judit, a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a kisgyermekes családok számára szeretnék hozzáférhetővé tenni a színházat azzal, hogy a szabadidő eltöltésére kínálnak alternatívát olyan aktív játékkal, melyben a család tagjai közösen vehetnek részt. A jelmez- és díszletkészítő foglalkozásokon dramatikus játékokat is játszatnak a kicsikkel, akiket profi színészek vezetnek be a színház világába.

A szakemberek remélik, hogy a drámapedagógia módszereivel közelebb hozhatják a gyermekek számára a színházi élményeket. A nyitófoglalkozáson, március 5-én a Házitündér Barta Mária Viola, a Miskolci Nemzeti Színház művésznője, meghívott szereplője pedig kollégája, Tüskerózsa királykisasszony, azaz Pap Lívia.

süti beállítások módosítása