Jubileumra készül a József Attila Színház

Jubileumi előadásra készülnek a József Attila Színházban: március 12-én adják elő a Made in Hungáriát 300. alkalommal. Állandó teltház, zajos siker, tomboló közönség- az elmúlt csaknem egy évtizedben ez jellemezte a musical minden előadását az angyalföldi színfalak között- olvasható a teátrum közleményében.

made

 

A József Attila Színház 2001. október 6-án mutatta be Méhes László rendezésében Fenyő Miklós és Tasnádi István darabját, a Made in Hungáriát. A musical Fenyő Miklós életéről szól. Arról az időszakról, amikor családja a hatvanas évek elején Amerikából "visszadisszidált" Magyarországra, az angyalföldi valóságba. A fiatalemberbe addigra mélyen beleivódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelenti. A rágógumin és a hawaii ingen túl mindenekelőtt a rock and roll. A pesti haverokkal zenekart alakít, ami Hungária néven válik legendává. A darab keserédes humorral mutatja be a kort és egy fiatal generáció lázadását és álmait a hatvanas évek Magyarországán.

A bemutató óta szinte semmit nem változott a Made in Hungária szereplő gárdája. Fenyő Miklóst - Rickyt, a főszereplőt Miller Zoltán játssza a bemutató óta, szüleit pedig Vándor Éva és Újréti László alakítja már majdnem tíz éve. A darabban maga Fenyő Miklós is színpadra lép, fiatalkori önmaga múzsájaként, vagyis Jerry Lee Lewis-ként.v

süti beállítások módosítása