Magyar Történelmi Musical

Interaktív, improvizált zenés történet a magyar nép zivataros századaiból. Aki nem ismeri a múltat, nem értheti meg a jelent. 2011. március 22-én az álom valóra válik.

hazimozi_musical.original

 

Ki ne szeretné hallani, hogy szólna Dugovics Titusz kőkemény szólója, mielőtt leveti magát? Hányszor képzeltük már el mindannyian a hét vezér finnugor elemekkel tarkított jazztáncát? Vagy Mátyás király és Beatrix lírai duettjét az első csók ízéről? Akiben magyar szív dobog, abban ott lüktet Petőfi heroikus dalának refrénje:

„Vár rám, ó vár rám, a Szabadság útja,

De nincs még megírva, jaj, az Anyám tyúkja!"

A Momentán HáziMozi című előadásában a nézők társforgatókönyvírók és társrendezők. Választhatnak főhőst, kérhetnek fordulatokat; egy tulajdonsággal, tárggyal vagy új karakterrel megbolondíthatják a történetet. A HáziMozi a filmes műfajok jellegzetességeivel játszik. Bármilyen merész ötlet hangzik el a nézőtérről, a Momentán beleszövi az aznap esti történetbe, legyen a műfaj éppen horror, kosztümös film vagy road movie. Sosemvolt mozifilmek a színpadon – improvizálva.

Az előadás második felében az elkészült film „DVD extrái" elevenednek meg a színpadon. Extrák, vagyis rövid jeleneteket; játék a szereplőkkel, helyzetekkel, műfajokkal: casting és rendezői változat, trailer és sajtótájékoztató, cenzúrázott jelenetek és főcímdal – ahogy a kedves néző óhajtja.

 

---------

 

HáziMozi – Magyar Történelmi Musical

Helyszín: IMPRÓ (Ó u. 4.)

Játszók: Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

zenei vezető: Pirisi László

 

forrás: Momentán Társulat

süti beállítások módosítása