Csehov két egyfelvonásosa a színház világnapjára

Március 26-án, szombaton, a másnapi Színházi Világnap alkalmából mutatja be a nagyváradi Szigligeti Társulat Anton Pavlovics Csehov két egyfelvonásos bohózatát (Medve, Jubileum) a bábszínházban. 

csehovplakat

 

Kovács Levente rendező – akit már ismerhet a nagyváradi közönség számos rendezése révén – a következőket fogalmazta meg az előadással kapcsolatban: „Csehov egyfelvonásos bohózatai, a Medve és a Jubileum nagyon időszerű kis remekművek, mert olyan emberi helyzetekről szólnak, melyek nap mint nap előfordulhatnak életünkben. Az elhatározások, szándékok, tervek, álmok megvalósulása gyakran ütközik egyrészt előre nem látható zavaró körülményekbe, másrészt saját gyarlóságaink is akadályozzák a célok elérését. Hogyan képes az ember feldolgozni a váratlant, a számára eredeti szándékai szerint elképzelhetetlen fordulatokat? Tulajdonképpen a csehovi életmű nagy témái ezek, drámákban, komédiákban, bohózatokban vizsgált élethelyzetek, ahol jellemek és sorsok alakulásának tükrében ismerhetünk önmagunkra. Csehov örök érdeme, hogy felfedezésekkel gazdagítja önmagunkról és világunkról való tudásunkat. Esetünkben ez bohózati helyzetekben valósul meg, komikus jellemfordulatokban gazdag történésekben."

Szereplők: Firtos Edit, Kiss Csaba, Meleg Vilmos, ifj. Kovács Levente, Mezei Gabriella, Molnár Júlia, Hajdu Géza, Csepei Róbert, Körner Anna. Rendezte: Kovács Levente. Díszlet- és jelmeztervező: Florina Bellinda Birea.

 

Március 27-én, vasárnap, a színház világnapján is műsoron lesz az előadás szintén 19 órától. A bérletek nem érvényesek az előadásokra, jegyeket teljes áron 15, kedvezményesen 10 lejért lehet váltani a színház pénztárában. Csoportok számára kedvezményt biztosítanak: legkevesebb 10 fő esetén teljes áron 10, kedvezménnyel 7 lejbe kerül a belépő. Aki jegyet vált az említett két előadásra, ingyen vehet részt a 26-án, szombaton a Bihoreana vendéglőben (a Fő utca színház felőli végén) 21.30 órától sorra kerülő színházzenei koncerten.

 

forrás: Nagyváradi Állami Színház - Szigligeti Társulat

süti beállítások módosítása