Koltay megmutatná oroszlánkörmeit

A költő életművének szellemiségét kívánja Koltay Gábor a József Attilla Színházba vinni. Lapszemle.

koltaygKoltay Gábor

 

"A fővárosnak soha nem volt szándéka a színházat megszüntetni" - jelentette ki Koltay Gábor rendező az ATV-ben, aki még ismerkedik a József Attila Színházzal és állítása szerint szereti a kihívásokat. A legfontosabbnak a kedélyek megnyugtatását tartja és szeretne a társulat kohéziójára építeni. "A legfontosabb dolog a közeljövőben a társulatot egyben tartani és alapvetően erre a társulatra szeretnék építeni, ezt már hangsúlyoztam korábban is" - nyilatkozta. Arra a kérdésre, hogy hoz-e új embereket azt felelte: "Nem gondolom, hogy most ezen kellene törnöm a fejemet". 

 

Arról is szót ejtett, hogy ki kell találni legkésőbb áprilisban, hogy melyik lesz az a négy előadás, ami a jövő évad bérleteibe kerül, ezért sürgető ezt kitalálni. "Azért itt az ember az oroszlánkörmeit esetleg meg is tudja mutatni" - fűzte hozzá. "Nincsen semmilyen ígéretem, abban maradtunk a fővárossal, hogy készítek egy elképzelést, amelyben nem csak a művészi, de a műszaki vonatkozások is szerepelnek és akkor leülünk, hosszas beszélgetések alapján megpróbáljuk meghatározni, hogyan lehetne továbblépni" - tette hozzá a megbízott-igazgató.

 

A József Attila Színház jövőjét a következőképpen foglalta össze: ""Jó szóval oktasd, játszani is engedd szép komoly fiadat". József Attilát nagyon szeretem, ő mindannyiunké. Az életműve ismeretében azt gondolom, belőle kell építkezni. Ne csak egy szobor legyen az épület bejáratánál, hanem a mi törekvéseinket is az életmű szellemisége hassa át".

süti beállítások módosítása