Bíróság döntött a marosvásárhelyi igazgatóról

Nem indul a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatói tisztségéért Csapó György, miután elődjét, Vlad Rădescut visszahelyezték állásába, az ügyben született bírósági ítéletnek megfelelően – mondta Csapó a romániai Rádió Gagának.

csapoCsapó György

 

Csapó, akit ideiglenesen neveztek ki a marosvásárhelyi színház élére, arra készült, hogy benyújtsa pályázatát a véglegesítési versenyvizsgán, de azt - számára érthetetlen okok miatt- elhalasztotta a minisztérium. Ezután értesítették arról, hogy Vlad Rădescu felfüggesztése a bíróság döntése szerint törvénytelen volt, ezért át kell adnia helyét elődjének. Ezért Csapó György bejelentette: nem hajlandó folytatni a munkát és a küzdelmet.

 

„Nem lehet a zászlót úgy vinni, hogy közben minden oldalról beléd rúgnak” – összegzett Csapó György, aki a kulturális minisztériumot tette felelőssé a most kialakult helyzetért. Szerinte a történteket megelőzhették volna, ha a művelődési minisztériumban alaposabban előkészítik a Vlad Rădescu elbocsátásáról szóló dokumentumot, és az indoklásban nem nyújtanak támadási felületet az érintettnek.

süti beállítások módosítása