Káprázatos kisasszonyok

Ken Ludwig amerikai drámaíró és színházi rendező elmúlt évtizedekben írt könnyed vígjátékait több mint harminc országban bemutatták már, neve a magyar színházkedvelőknek is ismerős lehet. Káprázatos kisasszonyok című bohózatának különlegessége, hogy ősbemutatóját Kaposváron tartották 2001-ben, ami három évvel megelőzte a szerző saját maga által rendezett amerikai bemutatót.

kaprazatos_7

Ludwig komédiája a klasszikus shakespeare-i szerepcserés dramaturgiához nyúl vissza. Akárcsak a nagy előd vígjátékaiban – akinek alakját egyébként Ludwig darabja is megidézi -, a Káprázatos kisasszonyok főszereplői is kénytelenek boldogulásuk érdekében álruhába bújni.

 

kaprazatos_11

Jack és Leo barátok: két munka és pénz híján tengődő angol Shakespeare-színész a nagy lehetőség küszöbén, hiszen csak 1500 dollárra lenne szükségük, hogy eljussanak egy hollywoodi próbafelvételre. A bökkenő, hogy csupán 2 dollár 40 cent lapul a zsebükben. A segítség egy újsághirdetés formájában érkezik: egy idős hölgy elveszett, utoljára kisgyerekként látott, Angliában felnőtt rokonait keresi, Maxet és Alexet, hogy rájuk hagyja tekintélyes vagyona jelentős részét. A két cimbora kapva kap az alkalmon, úgy döntenek kiadják magukat a keresett örökösöknek. Elhatározásukon az sem változtat, hogy kiderül, Max és Alex lány: Maxine és Alexandra. Egy munkára áhítozó színésznek ez nem lehet akadály. Női ruhában kopogtatnak hát az idős hölgy házának kapuján, és ezzel kezdetét veszi a fordulatokban, leleményességben és persze szerelemben gazdag szórakoztató vígjáték.

 

kaprazatos_16

 

 

Ken Ludwig: Káprázatos kisasszonyok

Fordította: Szöllősy Judit

Átdolgozta: Cseke Péter

Jack KISS ZOLTÁN

Leo ORTH PÉTER

Kate ZECK JULI

Audrey TROKÁN NÓRA

Doki BENKÓCZY ZOLTÁN

Butch SZOKOLAI PÉTER

Duncan FERENCZ BÁLINT

Florence RÉTI ERIKA

Díszlettervező: Szlávik István
Jelmeztervező: Bánki Róza

Ügyelő: Domján Sándor
Súgó: Arató Andrea

Rendezőasszisztens: Vári János
Koreográfus: Frigyesi Tünde

Rendező: Cseke Péter

 

Bemutató: 2011. március 24-én, csütörtökön este 7 órakor a Nagyszínházbankaprazatos_10

 

fotók: Walter Péter
forrás: Kecskeméti katona József Színház

süti beállítások módosítása