Szőcs blöffölhetett a Trafót illetően

A Trafó igazgatója szerint alaptalan Szőcs Géza elképzelése az intézményről. Lapszemle.

 

A Trafó Kortárs Művészetek Házával kapcsolatban Szőcs Gézának az a terve, hogy állandó fedelet adjon Markó Iván Fesztivál Balettjének és a Bozsik Yvette Társulatnak - mondta az azonnali kérdések órájában a Parlamentben. Az intézmény státuszán nem akar változtatni az államtitkár, továbbra is befogadó színház maradna.

trafo

Trafó

 

A Népszava információi szerint Szabó Györggyel, a Trafó igazgatójával erről senki nem beszélt hivatalosan. Időpontot kapott a jövő hétre Hammerstein Judit helyettes államtitkártól, és időpontot kért Tarlós István főpolgármestertől, meg Csomós Miklós kulturális ügyekért felelős főpolgármester helyettestől is. Szabó véleménye szerint ez az elképzelés egy rögtönzés. Se Markó, se Bozsik együttesét nem tartja kompatibilisnek a Trafóval, ami az újszerű, innovatív törekvések helye.

 

"Ráadásul, ha két társulat is helyet kap, rendszeresen előadásokat tart a Trafóban, az nem egyeztethető össze a befogadó színházi funkcióval. Állandóan ütközések lennének például abból, ki, mikor próbál. Ráadásul Szabó a stábjával együtt, évente körülbelül öt-hétszáz produkciót néz meg ahhoz élőben, vagy videón, hogy kiválaszthassa a meghívott előadásokat. Erre aktív alkotóknak nem lesz idejük. Emiatt szakmailag támadja ezt az elképzelést Szabó, nem politikailag. Szerinte nincs értelme átvinni az intézményt a minisztériumhoz, jobb, ha a fővárosnál marad" - írja a Népszava.

süti beállítások módosítása