Kirúgták az egri színházból

Azonnali hatállyal leváltották Barta Dórát, a tánctagozat vezetőjét az egri Gárdonyi Géza Színházból.

bartaBarta Dóra 

 

Az egri színház igazgatója a mai társulati értekezleten jelentette be, hogy azonnali hatállyal visszavonja Barta Dóra vezetői kinevezését. Felajánlotta neki, hogy táncos státuszban az intézménynél maradhat. Bartát Topolánszky Tamás kortárs táncos, koreográfus váltja.

 

Blaskó az előző ciklus tisztázatlan ügyeit vizsgáló bizottságra hivatkozott, amely azt állapította meg, hogy Barta Dóra jogtalanul kapta a kinevezését.

 

topolanszkyTopolánszky Tamás

 

Az ügy kapcsán Barta Dóra korábban elmondta: egyértelmű számára az a szándék, hogy Blaskó Balázs el kívánja távolítani a tánctagozat éléről, vagyis a bizottság megállapításai ennek megfelelően "mondvacsináltak".
Bár valóban nem végezte el a Magyar Táncművészeti Főiskolát, de tanított az intézményben. A betéti társasága által kiállított számlák jogcíme pedig eltér a munkaköri leírásában foglaltaktól, így az összeférhetetlenség nem áll fenn.

 

Topolánszky Tamás 1991-ben érettségizett a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában, egyidejűleg középfokú néptáncművész végzettséget szerzett.  2005-ben pedig a Magyar Táncművészeti Főiskolán táncelméleti szakírói diplomát kapott. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógus szak modern tánc szakirányának hallgatója.

 

1991-ben Imre Zoltán hívására a Szegedi Balett társulatához szerződött;  1992-ben magántáncosi minősítést nyert, egy év múlva részt vett a Szegedi Kortárs Balett megalapításában. A társulatot 2001 szeptemberéig erősítette. Ezután -2006 szeptemberéig- a Grazi Operaház balettegyüttesének, a Tanz Graznak szólistájaként dolgozott, miközben a Royal Academy of Dance graz-i intézetének kortárs
tánc-tanára és az Austrian Youth Ballet állandó koreográfusa,
gyakorlattartó mestere is volt. 2006 júliusától az Experidance-nek, Román Sándor Tánctársulatának
táncmestereként is működött. 2008 szeptemberétől a Magyar Táncművészeti Főiskolán is óraadóként tanít modern
táncot.

süti beállítások módosítása