"Megfélemlítés zajlik az Operában"

Már kiírták a pályázatot a balett-igazgatói posztra, de nem szerepel benne,  hogy magyarul kell tudni vagy ismerni kell a magyar kultúrát, hagyományokat. Volf Katalin és Tokody Ilona szólalt meg az ügyben.

 

Megfélemlítés zajlik az Operában, a leváltott balett-igazgató ellen fegyelmi eljárás folyik, lázítás és egy értekezlet összehívása miatt. Ezt maga Volf Katalin nyilatkozta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. "Lázító magatartást tanúsítottam és értekezletet hívtam össze. Ilyen zagyvasággal vádolnak. pedig csak azt akartam elmondani, hogy ez az orosz úr megszünteti a munkámat" - mondta Volf Katalin a Klubrádióban.

 

volfSolti Csaba és Volf Katalin  Franz Schubert-Robert North: A halál és a leányka című balett előadásban

 

Arról is beszámolt, hogy már kiírták a pályázatot a balett-igazgatói posztra, és  szerinte a Magyar Nemzeti Balett január óta megbízott művészeti igazgatójára, az orosz Eldar Alievre szabták a kiírást, amit nagyon tisztességtelennek tart . Ugyanis a pályázatban nincs benne például, hogy magyarul tudni kell, ismerni kell a magyar kultúrát és hagyományokat. A Kossuth-díjas művész nem ért egyet azzal, hogy külföldi vezesse a társulatot. "Tiltakozunk, minden erőnkkel" - tette hozzá. Volf azt gondolja ne legyen külföldi vezetője a Magyar Nemzeti Balettnek, mert ez nem a Magyar Városi Balett. "Nagyon más világ vagyunk, ismerjük egymást gyerekkorunk óta, nem hiszem el, hogy nincs egy tisztességes magyar ember, aki megfelel majd a kiírásnak" -fogalmazott .

 

tokodyilonaTokody Ilona

 

"Szeretném kikiabálni és szétkürtölni, hogy rémuralom van a házban, lesunyt fejjel járnak nagy művészek, senki sem érzi biztonságban magát" - nyilatkozott ennek kapcsánTokody Ilona az ÉS-nek.

süti beállítások módosítása