Cunami áldozata lett a magyar paprika

A japán szökőár egy különös magyar vonatkozásáról szóló cikk adja az idei Magyar Drámaíró Verseny témáját: a Békéscsabán versengő három írónak a Cunami áldozata lett a magyar paprika című írás alapján kell egy éjszaka alatt drámát írniuk.

Mint azt Köles István, a Békés Megyei Jókai Színház művészeti titkára ennek kapcsán elmondta, a Magyar Nemzet szombati számában megjelenő cikk arról szól, hogy a szökőár elmosta azt a kísérleti telepet, ahol hét éve termesztenek részben magyar védjegybejegyzésű paradicsompaprikát. A telepet és a hozzá tartozó valamennyi fóliasátrat, melegházat elpusztította a cunami.

Karafiáth Orsolyának, Kiss Ottónak és Zelei Miklósnak a pénteken este kisorsolt újságcikket felhasználva szombat reggelre kell elkészülnie a drámával.
karafithorsiKarafiáth Orsi

A helyi színészekből és vendégművészekből álló három színészcsapat így szombaton már meg is kezdi a próbákat, hogy március 27-én, a színházi világnapon be is mutathassák a darabokat. A frissen elkészült drámákat Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház volt vezetője, Szalay Kriszta színésznő és Szalma Dorotty Bécsben élő szabadúszó rendező viszi színre.

A békéscsabai színház, a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány és a Körös Irodalmi Társaság szervezésében megrendezett verseny során szakmai zsűri dönt a legjobb drámáról, a közönség a legjobb előadásról, de díjat kap a legjobb színész, színésznő, férfi, illetve női mellékszereplő, valamint a legjobb rendező is. Az egyfelvonásosok szerzőinek kilétét a zsűri és a közönség is csak a szavazás után tudhatja meg.

Mint azt Fekete Péter, a Békés Megyei Jókai Színház igazgatója korábban elmondta, a színházi világnapon egész nap nyitva állnak majd a békéscsabai teátrum kapui, így a közönség már a próbákat is megtekintheti. A versenydarabokat a szervezők a színház Bárka című folyóiratában meg is jelentetik.

süti beállítások módosítása