A sivatag rózsája nyert

Zelei Miklós A sivatag rózsája című drámája nyerte el az idei Magyar Drámaíró Versenyen a szakmai zsűri által odaítélt első díjat, a közönség díját Karafiáth Orsolya Godzillája kapta.

 

A Békéscsabán hétvégén megrendezett drámaíró verseny indulóinak - Karafiáth Orsolyának, Kiss Ottónak és Zelei Miklósnak - a Magyar Nemzet szombati számában megjelent, Cunami áldozata lett a magyar paprika című írása szolgált alapul. A péntek este kisorsolt cikk egy a szökőár által elpusztított japán kísérleti telepről szól, amelyen hét éve termesztettek részben magyar védjegybejegyzésű paradicsompaprikát.

 

zeleiKarafiáth Orsolya, Zelei Miklós és Kiss Ottó


A szombat reggelre elkészült művek bemutatóját a színházi világnapon, vasárnap este tartották. Zelei Miklós nyertes művét, A sivatag rózsáját, amely egy "hungaronemzetközi konszern mintaprojektjei" közé vezette a nézőket, Szalma Dorotty Bécsben élő szabadúszó rendező vitte színre.


Karafiáth Orsolya A Godzilla című zenés egyfelvonásosában - amelyet Szalay Kriszta rendezett - egy Japánban működő laboratóriumban Ottó, az őrölt tudós paprikás csirkével akarja magyarrá változtatni az emberiséget. Tevékenysége azonban Godzilla megteremtéséhez és Elvis Presley feltámadáshoz vezet.
Kiss Ottó Várakozók címmel írt darabot, amelyet Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház volt vezetője állított színpadra. A mű egy pályaudvaron játszódik, ahol a vonatok sohasem állnak meg, a becketti helyzetben pedig az utasok közt sok téma felmerül, például a magyar paprika japán pusztulása is.


A versenyen a zsűri a legjobb rendező díját Nagy Viktornak ítélte, a legjobb színésznőnek járó elismerést Tarsoly Krisztina A Godzillában, a legjobb színész díját pedig Tege Antal a Várakozókban nyújtott alakításával érdemelte ki. A legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést Szilágyi Annamária kapta A sivatag rózsájában játszott szerepért. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díj pedig Presits Tamásé lett A Godzillában nyújtott alakításáért.

süti beállítások módosítása