Színházi bélyegsorozat jelent meg

Alkalmi bélyegsorozatot bocsátott ki a Színházi Világnap alkalmából a Magyar Posta; a bélyegképeken Kiss Manyi, Básti Lajos és Gács Rezső (Rodolfó) portréja látható.

 

A Magyar előadóművészek bélyegsorozat megjelenésének célja kimagasló művészeink bemutatása - közölte a Magyar Posta Zrt..  

 

basti

 

Születésük századik évfordulója alkalmából a bélyegeken Kiss Manyi, Básti Lajos és Gács Rezső (Rodolfó) portréja látható, mellette a művészre, illetve a munkásságára jellemző attribútumok szerepelnek: Rodolfót bűvészmutatványainak elmaradhatatlan kellékei, a francia kártya és a varázspálca, Kiss Manyit az örökzölddé vált dalából ismert habos sütemény jellemzi. Básti Lajos képe mellett a "színészek királya - a királyok színésze" mottó alapján korona található, művészi sokoldalúságát hangsúlyozza a hegedű, írói munkásságára kézirat utal.

 

kissmanyiKiss Manyi


A 960 forint össznévértékű bélyegsort Nagy Péter grafikusművész tervezte, melyet a Pénzjegynyomdában 300 ezer példányban készítettek.


Az értékesítésből származó árbevétellel a Magyar Posta a MASZK Országos Színészegyesületen keresztül az Ódry Árpád Művészotthont, illetve az ott élő rászoruló, idős színészeket támogatja. A Színházi Világnap alkalmából az Operett Színházban rendezett gálán Varga Dezső, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese félmillió forint adományt adott át Hegedűs D. Gézának, a MASZK elnökének.

süti beállítások módosítása