MA-MArathon Minifesztivál

„Öt évig voltuk összezárva, mégsem lettünk egyformák, mindenki a maga útját keresi. Mindannyian más utat próbálunk járni, mégis valahogyan összetartozunk, a sok különbözőség ellenére összetart minket valami... Valami megfoghatatlan...Lehet hogy ez maga a színház?"

osztaly

 

Hét fiatal színész végzett a múlt évben a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. Vizsgaelőadásaikat hozzák el nekünk megmutatni, s azt is, újra együtt szeretnének színpadra lépni.

Eltelt egy év a vizsga óta, s mára hatan már Budapesten játszanak, itt is a szélrózsa minden irányában. Csupán egy növendék dolgozik otthon.

Ők heten együtt akarnak nekünk játszani. Ezzel a marathoni előadássorozattal ezt a szándékot tárják a nézők elé, és színes, izgalmas, friss, játékos gondolataikat, a színházról. Egy másféle színházról. Másféle iskola másféle diákjai, más hittel, morállal lépnek színpadra. A nyelv közös. De minden más,-más.

„A színház problémás terület, mert a színházi élmény egyszeri, egyedi, nem ismételhető, még csak nem is rögzíthető. De a rendező, a színész és a közönség estéről estére megpróbálja újraképzelni a teljességet, az Egészet. Az újrajátszás és a továbblépés a legnagyobb alkotói lehetőség. Egy üres tér, egy bot, egy színész, pár néző – és játszani kell. Ezt tanítja Peter Brook.

Alázattal, egymás iránti bizalommal lépnek tehát színre, szerény jelmezekben, szegény színházat csinálni, nagy szívvel, lelkesedésből, tehetséggel, az igazi színház lényegét megfogva, „akár egy nézőnek is" /Vida Gábor/

 

 

 

 

MA-MArathon Minifesztivál

2011. április 1-3.
Szkéné Színház

 

 

 

április 1.
18:00 Hogyan ettem kutyát? (vendégjáték)

19:30 Rosszcsirkeff Mária emlékiratai
21:00 Liselotte és a Május

április 2.
19:00 A Kurtizán

20:00 Galaxis útikalauz stopposoknak

április 3.
19:00 Természetes leszek!

20:00 Nagy Ma-Marathon impro show - Fesztiválzáró

 

 

Április 2-án és 3-án délelőtt 11 órától nyilvános szakmai értékelés  Miklós Melániával, Markó Róberttel és a színészekkel a Jedermann Kávézóban.

Cím: IX. ker. Ráday u. 58.

 

forrás: Szkéné Színház

süti beállítások módosítása