Mácsai Pál is fellép nyáron a szegedi Dóm téren

Mácsai Pál alakítja az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon a Valahol Európában musicalbemutató egyik főszerepét. A színművész úgy érzi: minden együtt van ahhoz, hogy egy igényes produkció fogadja a közönséget.

 

galeria_macsai_pal2Mácsai Pál alakítja Simon Pétert a Valahol Európában Dóm téri előadásain ezen a nyáron.

 

 

Fontos magyar alaptörténet a Valahol Európában Mácsai Pál szerint, aki nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok produkciójában Simon Pétert alakítja. Az Örkény Színház igazgatója, hazánk egyik legkedveltebb színművésze úgy érzi, minden együtt van ahhoz, hogy szép előadást láthasson a Dóm tér közönsége. Amikor arról kérdeztük, mi volt a fő motiváció, hogy elvállalja a felkérést, sorra jutottak eszébe az érvek.

 

– Ez értékes zenés mű, Dés László eredeti és magas mércéje szerint megírt alkotás. Nem klisék szerinti sem a zene, sem a történet. A zene – klasszikus és könnyűzene is – életem része, és bár a musical műfaja nem jellemző a pályámra, ebben az előadásban szívesen veszek részt. A Valahol Európában nem szórakoztatóipari mű, hanem eredeti mondanivalójával közös emlékezetünk része. Simon Péter szerepét például el tudom énekelni, ebben is különbözik más musicalszerepektől. Az ősbemutatón sajnos nem én, hanem Kulka János játszotta – teszi hozzá tréfásan Mácsai.

 

 

Fontosnak tartja, hogy folyamatosan karbantartsa magát színészileg. Mivel az általa igazgatott színházban direktori teendői miatt kevés szerepet vállal, ebből a szempontból is motiváló a szabadtéri felkérése. „Hiányérzetem van, ha nem játszom. Most nagyszerű kollégákkal állhatok színpadra, természetesen kíváncsi örömmel várom a közös munkát." Mácsai partnere lesz a Dóm téren többek között Alföldi Róbert, Szarvas József, Tompos Kátya, Szőcs Artúr, Pindroch Csaba és Keresztes Tamás.

 

Kiderült: Mácsai a nyolcvanas években két előadásban is szerepelt a szabadtérin, még főiskolásként. – Kellemes élményekkel térek vissza nyáron Szegedre, ahol azóta is sokszor megfordultam már különböző produkciókkal. Szeretem a várost.

 

 

Valahol Európában

A 2011-es évad új musical-bemutatójának színre vitelét a darab egyértelmű, évek óta tartó töretlen sikere mellett a Szabadtéri saját honlapján közzétett internetes szavazás eredménye is megerősítette: a nézők szinte ostromolták a Szabadtérit a musicalért. Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter: Valahol Európában című művének aktualitását kiemeli, hogy 2011-ben Magyarország az Európai Unió soros elnöke, amely alkalomból a szervezők fel szeretnék kérni Dés Lászlót egy új betétdal, az „Európa Himnusza” megkomponálására.

 

 

A Szegedi Szabadtéri Játékok bemutatja:

Dés László – Nemes István – Böhm György – Korcsmáros György – Horváth Péter:

Valahol Európában

 

Simon Péter: Mácsai Pál

Egyenruhás: Alföldi Róbert 

Hosszú: Szőcs Artur 

Suhanc: Tompos Kátya 

Szeplős: Keresztes Tamás

Tanító: Pindroch Csaba

Leventeoktató: Szarvas József

 

Karmester, zenei vezető: Silló István 

Jelmeztervező: Velich Rita

Díszlettervező: Horesnyi Balázs

Koreográfus: Bodor Johanna

Dramaturg: Ari Nagy Barbara

Rendező: Béres Attila

 

Bemutató:

2011. augusztus 12., 21.00 Dóm tér, Szeged

JEGYVÁSÁRLÁS ÉS TOVÁBBI ELŐADÁSOK>>>

 

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása