Magyar Táncművészek: tiltakozunk!

A Magyar Táncművészek Szövetségét aggodalommal töltik el az egri Gárdonyi Géza Színház Tánctagozatával történtek - írták közleményükben.

A Magyar Táncművészek Szövetségét aggodalommal töltik el az egri Gárdonyi Géza Színház Tánctagozatával történt események.

A Barta Dóra Érdemes művész által több mint 2 éve alapított tánctagozat és a Badora Társulat működése örömünkre szolgált, mert egy tánc szempontjából ellátatlan terület, a város és a megye segítségével, szellemi vezetésével meghonosodott. Szülővárosában, Egerben végzett kiemelkedő táncpedagógusi, szervezői, táncművészi és alkotói tevékenysége példaértékű.

badorasok
Az egri Gárdonyi Géza Színház Tánctagozata, a Requiemben

 

Azonban az elmúlt hetek, hónapok eseményei komoly aggodalommal töltenek el bennünket. Miközben tudomásul véve, de nem elfogadva, tudjuk – a színház új vezetése, új koncepció alapján kíván működni –, hogy ennek a döntésnek komoly kihatásai lehetnek Eger és vonzáskörzete táncművészetére. Tiltakozunk a megoldási mód ellen! Tiltakozunk, hogy egy megbecsült táncművész – koreográfust emberségében, művészetében, szakmaiságában méltatlan támadások érnek!

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a helyzet tarthatatlansága miatt, az együttes tagjai távoznak a színháztól. Reméljük, hogy Eger város polgárai – élükön az Önkormányzattal – megnyugtató megoldást találnak a Badora Társulat hosszú távú, független működésére. Az együttes fennmaradásához, további működéséhez a Magyar Táncművészek Szövetsége minden szakmai és társadalmi súlyát felajánlja, illetve latba kívánja vetni.


Budapest, 2011. április 1.
 

A Magyar Táncművészek Szövetsége Elnöksége

süti beállítások módosítása