Tárgy? Nem. Élőlény? Nem.

Miet Warloppal nehéz barkóbázni. Tárgy? Nem. Élőlény? Nem. A fiatal belga művész összekeveri a tárgyak helyét, részeit és szerepét. Springville egy olyan furcsa és izgalmas világ, ahol különleges félig ember – félig tárgy hibrid lények kószálnak és ahol a kartondoboz tornacipős, az étkezőasztal női harisnyás lábakon áll, majd fogja magát és elszalad... Április 7-én, a Trafóban19:00-kor kezdődő előadás után egy-másfél órás feldolgozó foglalkozást tartanak drámapedagógusok vezetésével és az alkotók részvételével.

C_Reinout_Hiel_2

 

A mindennapok élettelen tárgyainak mozgósítása, új élettel való feltöltése központi szerepet játszik Miet Warlop munkájában. Makacsul keresi az új jelentést és feladatot azok számára a tárgyak számára, amik annyira megszokottak számunkra, hogy a bennük rejlő lehetőség már kimerülni látszik. Találmányaival új jelentés teremtésére kényszerít és üdítően zökkent ki a megszokottból. Jelmez- és díszletszervezők, figyelem: az előadás hangsúlya a kellékeken van!

 

„A tárgyak eleve elrendelt kapcsolatainak brutális összezavarása, hasonlóképpen, mint ahogy egy természeti katasztrófák tenné. A hurrikán sújtotta területekről készült fényképeken láthatunk ilyet. A pusztítás új életet lehel minden tárgyba. Megújult logika uralkodik a környezeten. A tárgyak közötti kapcsolatok megváltoznak. A szék, ami a kertben állt, most a háztetőn áll; a fa az ablakból nő ki, nem a földből; vagy az autó a falra függőlegesen áll."

(Miet Warlop a Springville-ről)

 

Miet Warlop (1977) sokoldalú művészi munkája a színházi és táncelőadások mellett képzőművészeti alkotásokat és köztéri performanszokat is magába foglal. A fiatal belga művésznő alkotásaiban nagy szerepet kapnak a mindennapi tevékenységek és használati tárgyak, amelyek a szokásostól eltérő kontextusba helyezve új jelentést kapnak, és a közöttük lévő kapcsolat is megváltozik. Warlop munkáiban – akár egy hurrikán által feldúlt területen – felborul a rend, de a pusztítás egy új élet, egy új logika kezdetét is jelenti. http://www.mietwarlop.com

 

C_Reinout_Hiel_1

 

Springville Beavató Csomag középiskolásoknak

Április 7-én, a 19:00-kor kezdődő előadás után egy-másfél órás feldolgozó foglalkozást tartunk drámapedagógusok vezetésével és az alkotók részvételével.

Az előadásra jelentkező csoportoknak egy különleges, drámapedagógusok által összeállított Springville Beavató Csomagot biztosítunk és juttatunk el. A csomag tulajdonképpen egy rejtélyes doboz és egy foglalkozás-vázlat, kellékekkel, játékos feladatsorral, melynek segítségével az iskolai csoportok előadás előtt és után a saját ritmusukban, iskolai környezetben foglalkozhatnak a darabbal.

Az előadásra 10-30 fős csoportok jelentkezését várjuk a beavato@trafo.hu címen.

 

 

Springville

 

Szereplők:

Arend Pinoy, Seppe Baeyens, Sofie Durnez,

Katja Dreyer, Zhana Ivanova, Miet Warlop


Design: Miet WARLOP, Sofie DURNEZ

Külső szem: Nicolas PROVOST

Technikai asszisztens: Piet DE POORTERE, Bart HUYBRECHTS

Fényképezte: ® Hiel

Produkció: We Love Productions


Rendezés: Miet WARLOP
 

A Trafó Beavató Programjának részeként előadások:

2011. április 7. 19:00

2011. április 8-9. 20:00

JEGYVÁSÁRLÁS>>>

 

A program a Belga Nagykövetség Flamand Képviselete és a Hungarofest támogatásával valósul meg.

 

C_Reinout_Hiel_5_press

 

Fotó és forrás: Trafó

süti beállítások módosítása