30 éves a dalverseny

Neményi Lili operaénekesnő harminc évvel ezelőtt alapította a Színház- és Filmművészeti Egyetem dalversenyét. Célja az volt, hogy a hallgatók megtanulják és ápolják a sanzonműfajt és énekeljenek megzenésített verseket.

ENEKELUNKplakat

A jubileum alkalmából rendhagyó és nagyszabású eseményre készül az egyetem. 2011. április 8-án 15 órakor az elmúlt versenyek első díjasai adnak koncertet az Ódry Színpadon, együtt lépnek fel egyetemi hallgatók, pályakezdő művészek, valamint Magyarország és Európa nagyvárosaiban éneklő, már ismert előadók. A műsorban magyar és francia sanzonokat, kortárs zeneszerzők és zeneszerző hallgatók által megzenésített verseket hallhat a közönség.

A jótékonysági koncert teljes jegybevétele a Dalversenyt szervező alapítvány számlájára kerül.

Énekelnek:

Bakos-Kiss Gábor, Bercsényi Péter, Bodnár Vivien, Dorogi Barbara, Földi Ádám, Györgyi Anna, Malek Andrea, Nagy-Kálózy Eszter, Naszlady Éva, Nyári Szilvia, Pápai Erika, Polyák Lilla, Ruszina Szabolcs, Sáfár Mónika, Szabó-Kimmel Tamás, Tasnádi Bence, Tompos Kátya és Wertig Tímea, valamint az idei dalverseny győztese Nagy Dániel Viktor és a közönségdíjas Kosik Anita (mindketten III. éves zenés színész szakos hallgatók).

A koncert vendégei:

Silló István, Solti Árpád, Szakcsi Lakatos Béla, Riederauer Richárd és Walter Lochmann

Zongorán közreműködik:

Erdélyi Ilona, Fekete Mária, Gebora György és Termes Rita

A koncertet összeállította és vezeti: Bagó Gizella


forrás: SZFE

süti beállítások módosítása