Shakespeare hip-hop

Shakespeare sorait, ezúttal a Művészetek Palotájában, április 10-én dalolja egy különleges formáció.

Márkos Albert 2006 őszén alapította meg a W.H. formációt, hogy megmutassa, hogyan szólnának a legnagyobb drámaíró versei a 21. század zenéjébe ágyazva. Az együttes énekese, a magyar hip-hop- és jazz-élet meghatározó hangja, MC Sena énekli, szavalja, rappeli és suttogja Shakespeare sorait, ezúttal a Művészetek Palotájában, április 10-én.

 

hipp

 

Az együttes nevét attól az úriembertől kölcsönözte, akinek Shakespeare a verseit ajánlotta -"To Mr. W. H" - és akinek kilétéről annyi elmélet látott már napvilágot. A szonettek kiadásának 400. évfordulóján, 2009-ben az együttes megjelentette saját feldolgozásait, Shakespeare's Sonnets címmel. Az album dalait ezúttal a Művészetek Palotája közönsége is élvezheti, a koncerten megjelenik a kortárs improvizatív zene, a klangfarbe Musik, a free jazz, a modern jazz, az abstract hip-hop és a spoken word, mint a nagysikerű albumon, a vájt fülűek pedig felfedezhetik a dalszerzők által elrejtetett zenetörténeti utalásokat.

Shakespeare sorai eredeti formájukban, angolul hangzanak el, ám a versek facsimiléi mellett a magyar fordítás is megjelenik majd a kivetítőn. Az élményt a számos produkcióban bizonyító VJ, Vajna Balázs vizuális showja teszi teljessé.

 

Az együttes tagjai Dagadu Veronika Sena, Márkos Albert csellista, zeneszerző, Gryllus Samu, aki 2001-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz - basszusgitár szakán, G. Szabó Hunor zenész, jazz-dobos,
Vajna Balázs aka VJ Lee Unflyable, aki a vetítésért, videotechnikáért felel.

süti beállítások módosítása