A Nemzetivel példálózik a Jobbik

Jobbik az Országgyűlés kulturális bizottsága fideszes elnökének, L. Simon Lászlónak a lemondását követeli, mert az ellenzéki párt szerint nem alkalmas feladatának betöltésére - jelentette ki Pörzse Sándor képviselő.

"A kulturális bizottság munkájában a Jobbik helyzete ellehetetlenült, mert "L. Simon László folyamatosan kritizálja a jobbikos hozzászólásokat, mindezt házszabályellenesen, mert ezt csak akkor tehetné meg ha átadja az elnöklést" - mondta Pörzse. Mivel ezek a viták sokszor személyeskedésig fajulnak, a Jobbik levélben fordult Kövér László házelnökhöz, hogy a kialakult helyzetet megoldják, mert "nehéz az együttműködés a bizottsági elnökkel."      

 

nemzeti

 

A másik oknak Pörzse Sándor L. Simon László egy 2003-ban állami támogatással megjelent verseskötetét nevezte meg. A jobbikos politikus elmondta: ez a kötet "teljesen obszcén és öncélúan trágár sorokat tartalmaz, és bár mindenkinek szíve-joga, hogy milyen verseket ír, de ez a szellemiség semmiben nem különbözik attól, ahogy Alföldi Róbert a Nemzeti Színházat igazgatja."    

 

Pörzse Sándor hozzátette: a választások után "a Jobbik és a KDNP szavazói joggal várták el a kormánypártoktól, hogy a liberális értelmiség megmondóembereit, ha nem is lecseréljék, de legalábbis helyzetből kihozzák ( ), azonban mára kiderült, hogy nemhogy nem váltják le őket, hanem az úgynevezett liberális értelmiség ellentámadásba lendült."  

süti beállítások módosítása