Tedd magad szabaddá!

Április végén, május elején igazi programdömping lesz az Ó utcai Impróban, ahol a Momentán Társulat  HáziMozi – Szuperhősös szuperprodukcióját láthatjuk április 29-én, majd május másodikán indul az IMPRÓ7.

Momentan_HaziMozi_Szuperhosos

 

A Momentán HáziMozi című előadásában a nézők társforgatókönyvírók és társrendezők. Választhatnak főhőst, kérhetnek fordulatokat; egy tulajdonsággal, tárggyal vagy új karakterrel megbolondíthatják a történetet. A HáziMozi a filmes műfajok jellegzetességeivel játszik. Bármilyen merész ötlet hangzik el a nézőtérről, a Momentán beleszövi az aznap esti történetbe, legyen a műfaj éppen horror, kosztümös film vagy road movie. Sosemvolt mozifilmek a színpadon – improvizálva.

Az előadás második felében az elkészült film „DVD extrái" elevenednek meg a színpadon. Extrák, vagyis rövid jeleneteket; játék a szereplőkkel, helyzetekkel, műfajokkal: casting és rendezői változat, trailer és sajtótájékoztató, cenzúrázott jelenetek és főcímdal – ahogy a kedves néző óhajtja.

 

Van, aki kételkedik a létezésükben. De attól még itt vannak körülötted. Láthatatlanul.

Kitalálják a legtitkosabb gondolataidat.

Behálóznak, mielőtt észrevennéd.

Látják a jövőt.

Tele vannak energiával.

Villámgyorsak, folyékonyan hazudnak és sugárzóan tehetségesek.

De önmaguk elől még ők sem menekülhetnek.

Április 29-én az improvizáció titánjai felfedik valódi énjüket.

Egy embertelen világot csak emberfeletti hősök menthetnek meg.

 

 HáziMozi – Szuperhősös szuperprodukció

2011. április 29. 19.00, IMPRÓ (Ó u. 4.)


Játszók:
Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila,
Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

Zenei vezető: Pirisi László

 

illusztracio

 

 

Impró7
2011. május 2-8.

TEDD MAGAD SZABADDÁ!
Házigazda: a Momentán Társulat

 

Május 2-8-ig minden este más improvizációs társulat játszik az IMPRÓ – kreatív töltőállomás színpadán. Lesz az előadások közt zenés és prózai, könnyed és lélektani, rövid jelenetekből álló és hosszú történetet mesélő is. De egy dolog közös bennük: az improvizáció!

Az IMPRÓ – kreatív töltőállomás 2010 novemberében nyitotta meg kapuit. A Momentán Társulat azzal a céllal újította fel a belvárosi épületrészt, hogy megteremtse az improvizációs műfaj magyarországi bázisát. Hogy legyen egy olyan hely Budapesten, ahova az emberek azért járnak, hogy improvizációs előadásokat nézzenek. Május első hetében az álom teljesül: az Impró7-en minden este más improvizációs társulat lép fel.
Az improvizációs színház, mint műfaj, valahol félúton van a színház és a stand up között. Lényege az interaktivitás és a kreativitás. A szórakoztató, közvetlen hangú előadások ott születnek meg a helyszínen, a játszók nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem mindig az adott közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek. Az improvizációs forma külföldön már évtizedek óta népszerű, de az elmúlt években Magyarországon is egyre nagyobb tért hódított. Imprócsapatok alakultak a fővárosban és vidéken, a kezdetben csak alkalomszerűen fellépő társulásokból mára rendszeresen játszó, állandó rajongótáborral bíró társulatok lettek. Az Impró7-en most egy helyen, egy időben lesznek jelen! Május 2-8-ig bemutatkoznak az improvizáció arcai. Találd meg a hozzád leginkább közel eső formát, hiszen a cél közös: a lazítás, a szórakoztatás és a felszabadítás. Úgyhogy tedd magad szabaddá!

Impró7
Egy hét, ahol minden este te alakítod az előadásokat!

 

Forrás: Momentán Társulat

süti beállítások módosítása