Czajlik lesz a Thália igazgatója

Czajlik József lesz a kassai Thália Színház igazgatója - közölte a Bumm szlovákiai magyar hírportál.

A Thália Színház előző igazgatója, Kolár Péter több mint 20 évig állt az intézmény élén. Azzal az indokkal kérte felmentését tavaly, hogy más területen szeretne tevékenykedni. A tisztséget azonban azóta is ellátta, mert bár a Kassa megyei önkormányzat még 2010 szeptemberében kiírta a pályázatot az igazgatói posztra, döntés csak most született.

 

czajlikjozssefCzajlik József

 

A pályázatot elbíráló bizottság hosszas huzavona után április 6-án hallgatta meg a jelölteket, és Czajlik Józsefet javasolta a posztra. Az önkormányzat hétfőn meg is választotta a szabadúszó rendezőt az intézmény élére. Czajlik József 2011. május 1-től töltheti be kassai Thália igazgatói posztját - közli a hírportál.

 

Czajlik József 1975. június 1-jén született Dunaszerdahelyen. A kassai Magyar Tannyelvű Középfokú Ipariskolában érettségizett 1993-ban. Ezt követően a kassai Thália, 1994–1995-ben a Komáromi Jókai Színház, 1995–1997-ben ismét a Thália tagja volt. 1997–2002 között rendezést tanult Pozsonyban, majd a budapesti Bárka Színház főrendezője volt.


A kassai Thália Színház a múlt század hatvanas éveinek végén alakult meg, s akkoriban a révkomáromi Magyar Területi Színház (MATESZ) mellett a második hivatásos magyar színház volt Szlovákiában.

süti beállítások módosítása