Kortárs brit dráma a Merlinben

 

Hogyan kerül Oszama bin Laden, a Disney Land és két New York-i torony egy irodába? Mi köze van egymáshoz Mohammednek, Ádámnak és Évának? Na és a filmnek a színházhoz? És a valóságnak a fantáziavilághoz? A megfejtéshez a MERLiN Színház próbatermének izgalmas terében színre kerülő, magyarországi Ravenhill - ősbemutató a kulcs, melynek producer-színésznő kettősét Polgár Csaba és Hámori Gabriella alakítja.

 

DSC_0397k

 

Mark Ravenhillt Nagy-Britannia legjelentősebb kortárs drámaírójaként tartják számon. Írói áttörését a Shopping and Fucking című darabja hozta a 90-es években, ez inditotta el nemzetközi karrierjét is. Számos darabját játsszák szerte a kontinensen, hazájában pedig a National Theatre állandó munkatársaként tevékenykedik. Product című szatíráját 2005-ban írta, az ősbemutatón maga játszotta Jamest az Edinburgh Festival Fringe keretében. Azóta számos országban bemutatták a darabot, többek között Németországban a Schaubühne-n és Svédországban a Dramaten-ben.

 

DSC_0442k

 

James filmproducer. Olivia világhírű színésznő. Jamesnek nagy ötlete van. Filmet akar készíteni a szerelemről és a terrorizmusról. Ehhez Olivia nevére van szüksége. Az emberi érzelmek ambivalenciájáról, egy világot megrengető tragédia feldolgozásáról és a határokat nem ismerő szerelemről szólni kívánó forgatókönyvbe belekerül maga Oszama bin Laden, a párizsi Disney Land ellen szervezett öngyilkosmerénylet és a Guantanamo Bay-beli fogolytábor egyszemélyes ostroma.

 

Mark Ravenhill:

Product / A termék

 

Szereplők: Hámori Gabriella, Polgár Csaba

Dramaturg: Laboda Kornél

Látvány: Kovács András

 Fordította-rendezte: Berzsenyi Bellaagh Ádám

 

 

2011. április 19. kedd / 23.00 NYILVÁNOS FŐPRÓBA

2011. április 20. szerda / 23.00 BEMUTATÓ

Helyszín: Merlin Színház Próbaterem

JEGYVÁSÁRLÁS>>>>

Jegyek kaphatók a MERLiN Színházban (V. Budapest, Gerlóczy utca 4.)

 

DSC_0653k

 

 

MERLiN - ÖRKÉNY SZOMSZÉDOLÁS

Ha egy Örkény Színházas este után lenne kedved "átugrani" a szomszédba, a Merlin Színházba, akkor hozz magaddal egy áprilisi vagy májusi Kasimir és Karoline előadásra szóló Örkény-jegyet, és 20% kedvezménnyel (1500 Ft helyett 1200 Ft) válthatsz belépőt a Product / A Termék c. előadásra. Az útvonal fordított kiindulási ponttal is teljesíthető, a 20% kedvezmény (jegyár így 1.280 Ft és 2.720 Ft között) érvényes a Kasimir és Karoline előadásokra is Product / A Termék jeggyel az Örkény jegypénztárában és szervezésén.


Lehetséges kombinációk

Product-időpontok: április 19. kedd / 23.00, április 20. szerda / 23.00, május 3. kedd / 19.00, május 4. szerda / 22.00
Kasimir és Karoline időpontok: április 22. péntek, május 8. vasárnap, június 2. csütörtök 19.00

fotók:  Láng Nóra
forrás: Merlin Színház

süti beállítások módosítása