Molnár Piroskát A víg özvegyben láthatjuk nyáron

Visszatérő, szeretett vendég Molnár Piroska a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Idén nyáron A víg özvegyben lép a Dóm téri színpadra. A Kossuth-díjas művésznő, a Nemzet Színésze szerint nagy siker lesz a nyáresti Lehár-operett.

Több szál is fűzi Szegedhez Molnár Piroska Kossuth-díjas színésznőt, aki két év után újra a Szabadtéri Játékokon szerepel: idén nyáron A víg özvegyben láthatja a közönség a Nemzet Színészét. „Mindig nagyon szívesen vagyok a városban. Sőt, már főiskolásként szerepeltem a Dóm téren, Az ember tragédiájában és a Háry Jánosban, majd szép főszerepeket is kaptam, például a Bánk bán Melindáját."

molnrpMolnár Piroska

 

Az ózdi születésű művésznő egyébként Szegeden érettségizett, méghozzá közgazdasági technikumban. „Ez talán furcsán hangzik, de édesanyám nem bízott abban, hogy a színészetből biztosíthatom a megélhetésemet." Szerencsére Molnár Piroska mégis az előbbit választotta. A Színművészeti elvégzése után egyébként a szegedi színházhoz szerződött.

A dóm téri nyarakat már csak azért is szereti nagyon, mert sok olyan kollégával találkozhat, akikkel az évad során erre nincs lehetősége. Nyáron két kedves pályatársával együtt lép színpadra. „Csákányi Eszterrel és Hernádi Judittal is többször játszottam már korábban. Barátnőimnek tekinthetem őket." A három nagyformátumú színésznő különleges szerepet kapott A víg özvegyben: hárman egyszerre játsszák a konzul feleségét. Ilyen elképzelésben a Dóm téren láthatják először a nézők az operettet.

Molnár Piroska jófajta kihívásnak tartja, hogy egy számára ismeretlen rendezővel dolgozhat. Hozzáteszi: bár Kozma Péter az USA-ban rendez évek óta, itthon is neve van a szakmában, úgyhogy izgalmas lesz vele dolgozni. „Ennek az operettnek gyönyörű a zenéje és a librettója. A kellemes nyárestéken arra van szüksége az embernek, hogy elandalodjon. A víg özvegy erre tökéletesen alkalmas."

A többi szuperprodukció is páratlan szereposztással kerül színre a Dóm téren. A jegyeket már árusítják a REÖK-ben található Fesztivál Jegyirodán – itt üdülési csekkért is – és az ismert jegyértékesítő helyeken.

süti beállítások módosítása