5.-én búcsúztatják Bába Krisztinát

Bába Krisztinától, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási főigazgatójától, a Varsói Magyar Kulturális Intézet korábbi igazgatóhelyettesétől május 5-én, csütörtökön 14 óra 15 perckor vesznek végső búcsút Budapesten a Farkasréti temetőben.

Bába Krisztina életének 55. évében baleset következtében hunyt el április 9-én. A Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Színházi Társaság, valamint a varsói magyar intézet saját halottjának tekinti.

 

krisztina

 

A lengyel kultúra és irodalom, de mindenekelőtt a színház iránt elkötelezett Bába Krisztina az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát 1980-ban magyar-lengyel-népművelés szakon. 1985 és 1988 között elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházelmélet szakát. Mindkét disszertációjának témája a lengyel és a magyar színház kapcsolata volt.


Bába Krisztina 1990-től 2001-ig a Művelődési és Közoktatási Minisztérium Művészeti Főosztályán, majd 2001 és 2005 között a Varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatóhelyetteseként dolgozott. 2005 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási főigazgatója volt. 
Irodalmi, műfordítói, színházi munkáját Lengyel Kultúráért-díjjal és Hevesi Sándor-díjjal is elismerték.

süti beállítások módosítása